Spider-Man'in yaratıcılarından Steve Ditko hayatını kaybetti

Ersin Kılıç 7.07.2018 - 12:22
Efsanevi çizgi roman çizeri hayatını kaybetti

Çizgi roman efsanelerinden biri olan Steve Ditko'nun hayatını kaybettiği açıklandı. Çizgi roman tarafından daha çok Stan Lee biliniyor olsa da en sevilen süper kahramanlardan biri olan Spider-Man ortak bir fikir sonrasında ortaya çıktı. Stan Lee ve Steve Ditko'nun ortaya çıkardığı Spider-Man hala çizgi roman dünyasının en sevilen karakterlerinden biri olarak gösteriliyor. işte Spider-Man dışında daha onlarca çizgi romana hayat veren Steve Ditko'nun evinde ölü bulunduğu rapor edildi.

Çizgi Roman efsanesi Steve Ditko hayatını kaybetti

29 Haziran'da sağlık kontrolü sebebi ile evine gidilen Steve Ditko'nun kapıyı açmadığı ve bunun üzerine polise haber verildiği rapor edilmiş. Hollywood Reporter'ın haberine göre eve giren polis memurları, Steve Ditko'nun cansız bedenine ulaşmışlar. Özellikle çizgi roman sektörünün altın çağlarını yaşadığı 1960'lı yıllarda en parlak dönemini geçiren Steve Ditko, öldüğünde 90 yaşındaydı. Marvel'dan ayrılan Ditko daha sonra Charlton Comic için de çalışmıştı. İçine kapanık bir hayatı olan Steve Ditko'nun gözlerden uzak olduğu ve kendisine kolaylıkla ulaşılmadığı da belirtiliyordu. Hatta Marvel'da çalıştığı yıllarda bile işlerini teslim ettiği ve kendisini pek fazla görenin olmadığı da gelen bilgiler arasında. Hatta bununla ilgili daha önce bir belgesel bile bulunuyor.

Örümcek Adam dışında daha onlarca karakterde emeği olan Steve Ditko ayrıca Doctor Strange, Captain Atom, Blue Bettle gibi karakterlerin de ortaya çıkmasına vesile olmuştu. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 17:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider-Man'in fikir babası, efsane çizer hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir