Splitgate'in betası yoğunluktan çöktü

Murathan Özlü 26.07.2021 - 10:54
Konsola çıkışını gerçekleştirmek üzere olan Splitgate'in betası yoğunluk yüzünden çevrimdışı konuma çekildi.

"Portal ile Halo'nun birleşimi" olan Splitgate'in betası yoğunluktan dolayı çöktü. 27 Temmuz (yarın) konsollar çıkması beklenen oyun için 13 Temmuz tarihinde PC, Xbox ve Playstation'ı kapsayan bir açık beta süreci başlamıştı. Hatta beta öyle bir ilgi gördü ki yapımcı firma 1047 Games betanın süresini uzatmanın yetmeyeceğine karar verip oyunun sunucularını kapadı!

Splitgate'in betası yoğunluk

Splitgate'in betası yoğunluktan dolayı kapandı.

Yapımcı firma 1047 Games,  twitter üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yayınladı;

" Oyunun betasını bu gece kapamaya karar verdik. Zaten bütün gün oyuncu yoğunluğunu kaldırmaya çalışmasını sağlamakla geçmişti ve bu siz oyuncular için de güzel bir deneyim olmamıştı. Memnuniyetimizin göstergesi olarak, şu ana kadar betayı oynamış olan herkese bedava 5 eşya vereceğiz. 22 Temmuz sabahı notları için beklemede kalın."

Oyunun betası tekrar açılmış olsa da oyuncu kapasitesi sorunları henüz tam olarak çözülebilmiş durumda değil.  1047 Games konuyla ilgili açıklamasında,  bütün geceyi oyunu optimize etmeye harcadıklarını ancak sunucu sağlayıcısı olan Amazon Web Services ile konuştuklarında, en fazla 65 bin 536 oyuncuya dayanabileceğini öğrendiklerini söylediler. Oyunun çöktüğü gece oyuncu sayısı bu sayının üzerine çıkınca oyunun çöktüğünü ifade eden firma, 65 bin oyuncuyu aynı anda kaldıracak bir sıra sistemi üzerinde çalışacaklarını ancak oyuncu sınırlamasının ne zaman kalkacağını bilmediklerini ifade ettiler.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2021 16:10
çok iyi oyunmuş gerçekten. daha önce duymamıştım bu haberle haberim oldu. araştırdım, çıktığında bakacağım. ilgiyi kaybetmelerine rağmen geliştirmişler oyunu helal olsun. böyle başarılı bir oyunun hakettiği değeri bulması güzel. oyunun uzak çizimlerinde sıkıntı var ama bulanık görünüyor biraz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Splitgate'in betası yoğunluktan çöktü
İlginizi Çekebilir