=SPOILER= Assassin's Creed 3'ten Desmond'a anlamlı bir Tweet =SPOILER=

Murat Halilbeyoğlu 21.12.2012 - 15:26
Oyunun sonunu...
DİKKAT! Aşağıdaki haber henüz AC3'ü bitirmemiş kişiler için SPOILER içerebilir!

=SPOILER=

Ubisoft'un ünlü serisi Assassin's Creed'in son çıkan oyunun Assassin's Creed 3'ü çoğunuz oynamışsınızdır. Oyunu bitirenler, ilk uygarlığın amacını ve bunun Desmond ile nasıl bir alakası olduğunu anladılar.

Bildiğiniz gibi 21 Aralık, Maya takviminden yola çıkılarak dünyanın sonunun geleceği gün olarak belirlenmişti. Bazıları buna inansa da dünya çoğunluğu bunun doğru olmadığı yönünde hem fikirdi. Peki acaba bu hikayenin alternatif versiyonu olabilir mi?

Nitekim kıyametin geleceği doğruysa, bundan kurtulmanın sadece bir tek çaresi varsa ve o çare de zor da olsa gerçekleşmişse ne olacak? Bunu hiçbirimiz bilmiyoruz lakin AC3'ü bitirenlerin çok iyi bir teorisi var. İşte bu yüzden oyunun Twitter hesabına aşağıdaki gibi bir tweet atıldı. Belki yukarıda olayı biraz açıkladık ancak bunu tam olarak AC3'ü bitirenler anlayabilir. Biz de buradan Desmond'a yürekten teşekkür ediyoruz.

=SPOILER= Assassin's Creed 3'ten Desmond'a anlamlı bir Tweet =SPOILER=
=SPOILER 2=
Oyunu oynamayı düşünmeyen ancak sonunu merak eden okurlarımıza dilerseniz oyunun nasıl sonlandığını anlatalım.

İlk medeniyet, gerçekleşen bir Güneş patlamasının Dünya'ya ulaşmasıyla yok olmuştur. Lakin Juno ve Minerva gibi medeniyetin iki bireyi bir şekilde günümüz dünyasına kadar varlıklarını (fiziksel olmasa da) sürdürmeyi başarmıştır.

AC serisi boyunca Desmond'ın dünyayı kurtaracak kişi olduğunu anlatan bu ikili son oyunda sebebini de açıklar.

21 Aralık 2012'de yeniden bir Güneş patlaması olacak ve dünya yok olacaktır. AC3'te Desmond, ilk medeniyet tarafından inşa edilmiş gizli bir tapınağa girer ve oyun  boyunca Connor ile aradığı anahtar ile tapınağın kilitli odasını açar. Odada bir küre bulunmaktadır. Bu küre Dünya üzerinde bir koruma kalkanı oluşturarak patlamanın etkisinden Dünya'yı kurtaracaktır. Bunu yapacak tek kişi ise Desmond'dır. Lakin Desmond bunu yaptığı anda kendisini de feda edecektir.

Öte yandan Desmond küreyi aktifleştirmez ise Dünya'daki yaşamın çok büyük bir kısmı yok olacak fakat Desmond ve dostları kurtularak yer kürede hayatı yeniden başlatacaklardır. Desmond da yeni peygamber olarak anılacaktır.

İşte bu ikilem arasında kalan Desmond en sonunda elini küreye koyar ve Dünya'yı yok olmaktan kurtarır. Kısacası Dünya'yı kurtarmak için kendi hayatını feda eder.

(NOT: Desmond'ın ölüp ölmediği kesin değil. En son sahnede bilinçsiz bir halde yere yıkılıyor ve ekran kararıyor, lakin oyuncuya ölmüş gibi bir izlenim veriliyor.)
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2015 19:31
Arkadaşlar AC syndicate te cennetin parçalarından biri olan pelerin var ve internetten araştırırsanız bu pelerin kişiyi diriltme ve iyileştirme yeteneği var (AC syndicate sonunda dövüş te adamı iyileştirdiği gibi ) benim teorim o pelerin ile yeniden hayata dönebilir
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2020 03:10
yemin ederim bende sürekli öyle düşünüuorum leylayı hiç sevmedim desmonda özel bir oyun da gelebilir
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2017 06:01
ya ayn lütfen öyle olsun ya desmond ölmesi bak tamam ölecekse bile bu karekter olmasın adam ölü gibi ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2017 05:59
evet ama desmond öldü ama ne bilim içimden bir ses ölmedi diyor ama neyse
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2017 17:04
Desmond ölmedi diyen arkadaşlar.Eğer Desmond küreye dokunduğunda ölmemişse bile AC4 te Abstergo onun bedenini buluyor ve organlarını çıkarıp animusu geliştirmek için kullanıyor . Ayrıca yine AC4 te Juno Desmontun öldüğünü söylüyor .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2016 01:05
desmond öldü yoksa diger AC 4 ac freedoom ve rogue unity ve diger serilerinde olurdu
Kalan Karakter: 300 Gönder
=SPOILER= Assassin's Creed 3'ten Desmond'a anlamlı bir Tweet =SPOILER=
İlginizi Çekebilir