Spore hakkında son bilgiler

Yavuz Can 3.06.2010 - 12:31
Spore hakkında son bilgiler

Sims ve SimCity serilerinden tanıdığımız Will Wright’ın öncülüğündeki Maxis tarafından hazırlanan ve merakla beklenen ilginç simülasyon oyunu Spore ile ilgili olarak ign sitesi, şirketin pazarlama müdürü yardımcısı Patrick Buechner ile röportaj yaptı. Geçtiğimiz yıl E3’e damgasını vuran ancak bu seneki fuarda EA’nın programında yer almayan oyunu, basın mensupları kapalı kapılar ardında ağustos sonu Leipzig, Almanya’da yapılacak Avrupa’nın en büyük video oyun etkinliği German Games Convention’da deneme fırsatı bulacak.

Spore hakkında son bilgiler

Oyunun alpha aşamasında olduğunu belirten Buechner, oynama fırsatı verdikleri oyunculardan olumlu geri bildirim aldıklarını, oyun editörü sayesinde oyuncuların kendi oyun içeriklerini tasarlayabileceklerini söyledi. Başlangıçta Pac-man benzeri oynanışa sahip olacak oyunun ilerledikçe keşfetme, yok etme ve koloni kurma imkanı vereceğini, oyuncuların da bu farklı deneyimlere göre oynayış stilini adapte etmek zorunda olacaklarını ifade eden Buechner, bu oyunla ilgili beklentilerin çok olduğunu; ekibin de beklentileri karşılayan veya üzerinde olan bir ürün için çalıştığını vurguladı.

Amaze Entertainment ile oyunun Nintendo DS versiyonu geliştirdiklerini söyleyen Buechner, DS versiyonunun PC versiyonuna göre daha kısıtlı içeriğe sahip olacağının altını çizdi. Son olarak oyunun PC ve DS için Mart 2008’de biten mali yıldan sonra piyasaya olabileceğini ima etti.

KAYNAK
Spore hakkında son bilgiler
ign.com




Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 20:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spore hakkında son bilgiler
İlginizi Çekebilir