Square Enix, konsolları suçladı

Murat Sağlam 15.05.2011 - 07:19
Bu arada güzel haberler de vardi

Square Enix firması 31 Mart'ta biten mali yılın ardından mali tablosunu yayımladı. Tabloya göre firmanın satışlarında yüzde 35'lik bir düşüş var. Bu yılki satışlar 12 milyar Yen'de kaldı (148 milyon dolar). Lakin firmanın bu konuda ilginç bir mazereti mevcut.

Nitekim Japon firması bu yılki başarısızlığın tamamen konsollardan ve onların zayıf performansından kaynaklandığını belirtiyor. Diğer bir taraftan Final Fantasy XIV Online'daki sorunlar giderilene kadar üyeliğin ücretsiz yapılmasından dolayı geciken faturalandırma işlemi ve deprem ile tsunaminin de bu yıldaki düşüşe katkı yaptığını belirtti.

Square Enix, konsolları suçladı


Square patronu Yoichi Wada "Grubumuz bu yıl çıkan konsol oyunlarının gösterdiği düşük performansı, online oyunumuzdan alınan üye ücretlerinin gecikmesi bu mali yılda büyük bir satış ve kar kaybı yaşamamıza neden oldu" dedi.

Öte yandan Square bütün her şeyin bu kadar kötü olmadığını nitekim Kane & Lynch 2: Dog Days ve Dragon Quest Monsters: Joker 2'nin ayrı ayrı bir milyon kopya sattığını da açıkladı. Ayrıca toplantıda bir de Final Fantasy severlere müjdeli bir haber geldi ve Final Fantasy XIII-2'nin çıkış tarihi açıklandı. Bunun yanında listede Dungeon Siege III, Deus Ex: HR, Final Fantasy Type-0'da bulunuyor.

Square Enix, konsolları suçladı

Ekran görüntüsüne göre, Japonya'da 2011 yılı içerisinde piyasada olacağı belirtilirken, Kuzey Amerika ve Avrupa'da ise 2011 yılının kışı olarak belirtilmiş. Serinin sevenlerine duyurulur.

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2024 08:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Square Enix, konsolları suçladı
İlginizi Çekebilir