Square Enix'ten, Core Online geliyor!

Furkan İlbay 3.09.2012 - 10:17
Hitman'i, HD çözünürlükte, tarayıcıda oynamak...
Square Enix, oyunlarını tarayıcı üzerinden, yüksek çözünürlük kalitesiyle oynatmasını etkin kılabilen yeni bir teknolojiyi, Core Online'ı duyurdu. Core Online'deki oyunlar, Google ve Square Enix'in bu yeni teknolojisi ile uyumlu şekilde çalışacak, ve şimdilik açıklanan bilgilere göre, Chrome, Firefox ve Internet Explorer tarayıcılarına destekli olarak gelecek. Core Online sayesinde oyuncular, oyunlara istediği zaman girebilecekler, tıpkı bir konsol gibi, ne bir bekleme ya da başka birşey olmayacak.

Aklınıza büyük ihtimal gelse de, söyleyeyim. Oyun kayıtları ve başarımlar gibi oyun özellikleri de, bulut sistemi ile kaydedilecek. Ve yine tarayıcı üzerinden açılabilecek. Eğer bu teknoloji düzgün ilerlerse Square Enix, Core Online'ın üzerine çok düşmeyi planlıyor.

Square Enix'ten, Core Online geliyor!
Ayrıca Core Online için yeni bir iş modeli de yapıldı. Bu da, tıpkı TV cihazlarımızda olduğu gibi, ücretsiz kullanım yapanlara, video reklamı göstermekle oluyor. Ve tabii ki, bu reklamlardan hoşnut olmayan insanlar, biraz bir ödeme karşılığında hepsini aşabilecek seviyeye de getirilecek. Şimdilik kullanılabilen oyunlara baktığımızda, Hitman: Blood Money, Mini Ninjas, Lara Croft ve Guardians of Light sitede yer alıyor ve, Ekim'de kullanılabilecekleri söyleniyor. Ayrıca, Square Enix'in verdiği son bir bilgi de, Tomb Raider: Underworld and Gyromancer'ın da Core Online için hazırlanmakta olduğu.

Bununla birlikte Square Enix, Core Online sitesini beta durumuna da açtı. Hatta bununla ilgili bir de trailer videosu yayınlandı. Videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz ancak, siz Core Online hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de bulut sistemi konsolların yerini alabilir mi?


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 12:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Square Enix'ten, Core Online geliyor!
İlginizi Çekebilir