Star Wars: Battlefront için büyük güncelleme geliyor

Alperen Yüksel Altuğ 2.01.2016 - 16:30
Yeni oyun modları oyuna dahil oluyor
DICE tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından ise yayımcılığı üstlenilen Star Wars: Battlefront'a, geçtiğimiz hafta içerisinde oyuna Star Wars: The Force Awakens filmi ile ilgili herhangi bir paketin gelmeyeceği belirtilmişti. Fakat, tek kişilik çevrim dışı ve çevrim içi oyun modu için yeniliklere hazır olmamızın sinyalleri verilmişti.

Bugün ise, o sinyallere yanıt EA Customer Experience ekibinden geldi. Verilen bilgilerin doğrultusunda, oyun için büyük bir güncellemenin geleceği doğrulandı. Bu güncelleme ile yeni oyun modlarının oyuna dahil edileceğinin altı çizilirken; şu an için ne gibi oyun modlarının olacağı hakkında herhangi bir ipucu verilmedi. Tarih vermekten kaçınan ekip, kendilerinin de bu tarihten haberdar olmadığını belirtti.

Star Wars: Battlefront için büyük güncelleme geliyor
Yorumlar 40
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 04:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.01.2016 23:28
Bu oyundaki tek eksik hikaye kısmı. Hikaye mod u yapsalardı iyidi. Grafik olarak EA kalitesi mükemmel. Oynanış tarzı da Star Wars evrenini yansıtıyor. Bakalım güncellemede neler yapacaklar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2016 17:43
Yeni içerik kurtarmaz maalesef.. Oyun mekanikleri kötü.
Tokmak
Tokmak 5.01.2016 10:33
@MK Okuru, 04.01.2016 18:30 E zaten benim konu ile ilgili kesin yargı vermem gibi bir durum söz konusu olamaz ki. Herkesin beklentileri farklıdır ve benim söylediklerim benim görüşümü ifade eder. Tabi bu bağlamda bence bir inceleme sitesinin eleştirileri de kesin bir yargı olarak kabul edilmemelidir. Yine bu haber altına başka bir yorum altına yazdığım yanıtta da (04.01.2016 00:57) bunu görebilirsiniz zaten. Ben sadece kendi görüşümü ifade ediyorum, gelen yorumlara istinaden de zamanım el verdiğince dayanakları olan cevaplar vermeye çalışıyorum. Yukardıdaki mesajları incelerseniz cevaplarımı neden uzun uzun kaleme aldığımı anlarsınız. Kendilerinkine zıt en ufak bir fikir ile karşılaştıklarında coşan bir gürüh var ortada. Ben de işim gücüm yokmuş gibi bu insanları ciddiye alıp oyun ile ilgili görüşümü açıklamaları ile sunmaya çalışıyorum. Belki daha doğru bir yaklaşım kafadan "aptal" "cahil" "bebe" vesaire vesaire gibi ifadeler ile yorum yapıyor olmak.
Tokmak
Tokmak 4.01.2016 23:23
@MK Okuru, 04.01.2016 18:33 O Yazıdan gerçekten bunuları mı anladın? Buraya yazıdakileri kopyalamak saçma geliyor ama maalesef biraz göze sokmak gerekiyor sanırım. Aşağıdaki sence senin söylediğin gibi sadece "pürüz" olduğunu mu ifade ediyor? Yine dikkatini çekerim bu yazının son paragrafı yani sonuç bölümü. Bir derece İngilizce bilgin olduğunu varsayarak Türkçe'ye çevirmiyorum.
"But Battlefront doesn't go much deeper than its ambitious surface appeal. It front loads its best content, only to fade in quality as the hours roll by. Star Wars Battlefront's skin is beautiful, but its legs are shaking, and threaten to buckle with time."

Bunun dışında incelemede birçok benzer eleştri de mevcut ama hepsini buraya tek tek yazmak bana mantıksız geliyor. Okuyan ve anlamaya çalışan kişi zaten bunları görür diye düşünüyorum.

Bunun dışında oyunun takdir edilecek yönleri olduğuna kesinlikle katılıyorum. Misal, grafikler muhteşem, SW evrenini hiçbir oyunun yansıtmadığı kadar başarılı yansıtıyor.. Fakat maalesef bunlar yeterli değil, çok ciddi potansiyeli olan bir oyun benim görüşüme göre ziyan edilmiş. Oyunu satın almış olabilirsiniz (ben de aldım) oyundan keyif de alıyor olabilirsiniz (hala almaya çalışıyorum) ama bu anlattıklarıma bu kadar ön yargılı (fanboy gibi tabirler kullanmak istemiyorum) bakmamaya çalışmanızı öneririm.
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2016 18:33
He bide gamespota senin demen üzerine baktım ve senin aksine sadece sondaki artı-eksilere bakmayıp tamamını okudum ve Gamerın dediği gibi mekanikleri hiçbir şekilde kötülemeyip sadece pürüzler olduğunu ve eski oyuna göre kıyaslamış fakat yinede takdir etmişler..
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2016 18:30
Tokmak, sen GamerKardesi yanlış anlamışsın adam sana Yorum yapma demiyor ki bu senin en doğal hakkın ama gidip de eleştirmenmişsin gibi kesin yargılar verme diyor. misal bir yazarın kitabı hakkında yorum yapıp değerlendire bilirsin ama eleştiremezsin çünkü onu ehli ve eleştirmen olan kişi yapar.
Tokmak
Tokmak 4.01.2016 13:00
@GamerKardes, 03.01.2016 18:13 Ufak bir not daha, SW bilgisi konusuna girmemin nedeni ise gösteriş yapmak değil gelen eleştirilerdi. Yukarıda ki yorumlara bakarsan silahların geri tepmeleri ve genel olarak SW konusunda bilgisiz / cahil olduğum ve aptalca sorular sorduğum ifade edildi. Bunlara yanıt vermek için lore'da geçen açıklamaları belirttim.
Tokmak
Tokmak 4.01.2016 12:39
@GamerKardes Rumuzumu beğendiğine sevindim. Senin gibi kişiler üzerinde yaptığım etkiye atıfta bulunmak için seçtim. Çocuklar Duymasın referansını da maalesef anlayamadım. Pek takip ettiğim bir dizi değil.

Konuya gelince, seninki ilginç bir yaklaşım..Yani diyorsun ki oyun eleştirmenliği mesleğin değil ise görüş belirtemezsin? Bu durumda sanıyorum bu ve benzeri sitelerdeki yorum alanlarını da kaldırılmak uygun olacaktır? Bir tüketici olarak aldığım ürünü eleştirmek, memnun olmadığım yanlarını ifade etmek en doğal hakkımdır. Eğer bunu sen yapmıyorsan bence sorunu kendinde aramalısın. Bir ürüne para veri satın alıyorsun ve kendinde bu ürünün performansını değerlendirme hakkı görmüyorsun. Sence bu mantıklı mı? Sen tabi IGN veya Gamespot gibi sitelerin EA gibi devlerin biraz da olsa etkisinde kalabileceğine ve biraz da olsa taraflı olabileceğine de inanmiyorsundur. Ne diyeyim, EA ve Activision için mükemmel müşteri profili çizdin benim gözümde.

Hadi bu dediğini kabul edelim ve mesleği bu iş olan eleştirmenlerin yorumlarına dönelim. İlk olarak yorum yaptığın bu sitenin incelemesini oku istersen? Oyun tasarımının gereğinden kolay ve dengesiz olduğunu kendileri de belirtmişler. Yok ben yorum yaparım ama yerli bir sitenin incelemesini ciddiye almam dersen dönelim yabancı sitelere. Gamespot incelemesini okuduğundan emin misin? Okuduysan anladığından emin misin? İstersen aç bir daha bak. Oyunun eksileri için sıralama şu şekilde : "Repetitive combat, Inconsistent quality in maps and game modes, Vehicles are often useless, Progression system mostly lacks incentive." Bu nispeten iyi puan aldığı sitelerden biri. Sen örnek verdin diye yazıyorum. Çok daha sert yorum yapan siteler var ama tek tek yazmaya gerek yok diye sanıyorum. Metacritic user skoru "3.4" ki troll çok fazla ciddiye almıyoruz diyebiliriz. Reddit gibi forumlarda da konu uzun uzun tartışılmış ve genel görüş benim ifade ettiğim çerçevede belirtilmiş.
Neyse, sanıyorum konu aramızdaki yaklaşım farkı. Ben oyun incelemelerini çeşitli kaynaklardan okurum ve bir oyunun benim açımdan iyi oldup olmadığına sonunda kendim karar veririm. Sen ise sanıyorum 1-2 sitenin senin adına karar veriyor olmasını tercih ediyorsun ki bu örnekte okuduğun siteleri de tam olarak anlayamamışsın.

Saygılar;


GamerKardes
GamerKardes 3.01.2016 18:13
Tokmak, kendin için en uygun nicki bulmuşsun aferim sana aklıma çocuklar duymasın da ki Haluk ve Havuç geldi.. biz burada kimin oyun yapımcılığı veya star wars evreni gibi konular hakkında daha çok bilgisi olup olmadığını tartışmıyoruz.. ortada'da bir oyun var ve bu oyunun, oyun mekaniklerini tartışıyoruz. Ki senin 45 saat oynamış ki ben nerdeyse 100 saat devirdim. ve yahut oyun motorları üzerinde çalışmış olmanla ki ben bahsettiğin motorlara ilaveten cryengine vb paralı-parasız motorlarda çalıştım.. bu konu hakkında ne senin nede benim kesin hüküm verecek kadar yetkili biri olduğumuz anlamına gelmiyor. eğer sen öyleysen git ign veya gamespota başvur eleştirmen ol çünkü bu görev eleştirmenlerin görevi. ben buraya kendi tezimi koymayacağım haddime de değil çünkü ekseri oyun eleştirmenlerinin mesleğine saygısızlık etmek istemem. Konumuza dönecek olursak eğer yeterli ingilizcen varsa girersin bahsettiğim eleştirmenlerin Star WArs incelemelerine ve okursun. ve ben okumuş biri aynı zamanda şahit olmuş biri olarak sana söylüyorum ki bu oyunun tek zayıf yönü içeriklerin önceki oyuna kıyasla az olması ve hikaye modunun olmayışı. geri kalan gerek grafik, GEREK OYUN MEKANİKLERİ olsun. casual olarak, muadilleri içinde ki en iyi oyunlardan biri oluşudur ki bunu senin gibi öznel yargı değil genel bir yargı olarak söylüyorum bunu Eleştirmenler doğruluyor.. saygılar.
Tokmak
Tokmak 3.01.2016 16:55
@OnurSVR Yaşın muhtemelen gençtir ileride daha oturaklı ve dayanaklı yazmayı öğrenirsin umudu ile fark edersen cevabımı senin seviyene inmeden yazmaya çalıştım.
@MK Okuru, 02.01.2016 20:03 Sana yorum yapmaya gerek görmüyorum, aynen devam.
Tokmak
Tokmak 3.01.2016 15:24
Zaman harcamaya değmez de şuraya saçma sapan yorum yazan tiplere cevap yazmak için üye oldum. Öncellikle SW BF'de 45 saat oyun sürem var. O yüzden bilmediğim bir oyundan bahsetmiyorum.
Oyun mekanikleri sizin çok anladığınız bir kavram olmayabilir ama Unity ve Unreal çalışan ve sizin yaşınız kadar oyun oynamış biri olarak kısaca açıklayayım. Oyun mekanikleri bir oyunun dengeli, keyifli ve uzun ömürlü olması için oyuna yerleştirilen tasarım unsurlarıdır. Misal sizin beğenmediğiniz CS GO bunları çok başarılı uygulamaktadır. Oyun dengelidir, taktik gerektirir ve uzun ömürlü olmasını sağlayan bir "learning curve" vardır. Bir oyunu fiyatına göre değerlendirmek ve yapılan eleştirileri "uzanılamayan ciğer" olarak nitelendirmek bilgisiz kişinin yapacağı bir iştir. SW BF'nin daha pahalı olması maalesef onu daha iyi bir oyun yapmaz.
Yine bir not ekliyor olayım, SW çok sevdiğim bir evrendir. Sizin aksinize iyi de bilirim. Extended Universe kitapları dahil hala takip etmekteyim. Buna değinmişken OnurSVR ve bir iki diğer arkadaşın yaptığı "lazer silahı tepmez" yorumuna cevap vereyim. Öncelikle bu bir "OYUN" ve gerçekçi olmayı hedefleyen bir oyun değil. Yani olmayan fizik bilgin ile lazer silahının tepmeyeceğini söylemen bunun kötü ya da fazlasıyla casual bir tasarım unsuru olduğunu değiştirmez. Hadi onu da geçtim, SW evreninde silah tepmeleri VARDIR. Silahlar bir kütlesi olan plazma ile çalışır ve etki tepki yasasına göre geri tepme olması da beklenir. Bu zaten kitaplarda da ayrıca geçmektedir. Okursan anlarsın.
SW BF'nin hangi mekanikleri kötü olduğu konusuna gelince; oyun ve haritalar dengesiz, özellikle Walker Assault modunda farklı haritalarda farklı tarafların ciddi avantajları var. Oyunda bir "learning curve" yok ve kendini geliştirdiğin oyunda uzmanlaştığın hissini yaratmamakta. Bu genel bir kitleye hitap edebilmesi için bilinçli olarak yapılmış bir tasarım unsuru olabilir ama birçok oyuncu için ciddi anlamda negatif bir unsur. Silah ve kartlarda hiçbir orijinallik yok. Bütün silahlarda aynı blaster'ı kullanıyor gibi hissediyorsun. Silahlarda tepme olmaması oyunu çok basitleştiriyor. Silahın zoom'unu açman, sabit durman, eğilmen, zıplaman, koşman silah tepkileri açısından (özellikle "accuracy") hiçbir fark yaratmıyor. Uçuş kontrolleri kötü. BF serisinde çok daha başarılı ve "responsive" idi.

Daha da sayabilirim ama zaten yazmam gerekenden uzun yazdım. Anlayan için yeterli olacaktır diye umuyorum.
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2016 14:45
Bir de "lazer silahında" geri tepme olur mu diyen cahillere cevap vereyim. Starwars evreninde (EU) "lazer silahı" dediğiniz silah sıkıştırılmış plazma ile çalışır. Yani namludan çıkanın bir kütlesi vardır ve bu da silahın geri tepmesine neden olur. Cahil adam maalesef çok bildiğini sanar.
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2016 14:36
Yaptığım yorumun altına saçma sapan yorum yazan arkdaşlara cevap vereyim.Yaşım 35 ve siz daha altınıza dolduruyorken ben FPS oynuyordum. Konuya gelince, silahların tepkileri berbat, hit detection vasat, silahlarda orjinallik sıfır, haritalar dengesiz, uçuş kontrolleri kötü vesaire vesaire
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2016 00:02
Işın silahında geri tepme mi olur kardeş ? Bak aynı şirket BF4'ü yapıyor ama onda tepme var ? Bu oyunun mekanikleri BF4 ile aynıdır.
OnurSVR
OnurSVR 2.01.2016 21:56
Eğilme yok diyen eğilme var. Belki araç kullan diye bişey yok AT-AT, AT-ST, X-wing, Tie Fighter gibi ikonik araçları kullanıyorsun bilmiyorsan öğren. + Darth Vader, Darth Sidious, Boba Fett, Han Solo, Luke gibi karakterlerle savaş alanına inebiliyorsun. Eleştirmeden önce bir oynasanız hem komik duruma düşmezsiniz hemde zaten eleştirmez oyundan keyif alırdınız. Siz anca bizim 2000lerde oynayıp bıktığımız ucuz CS oynayın yada F2P takılın. Adam olsanız şuraya üye olur isimli yorum yaparsınız.
OnurSVR
OnurSVR 2.01.2016 21:50
Oyunun online kısmı mükemmel eğlenceli özellikle Walker Assault'da çok eğleniyorum. Silahın geri tepmesini eleştiren çocuk bu oyundaki silahlar mermili barutlu silah değil aptalca eleştiri yapmak için eleştirmeyin oyunu satın alın online oynayın sonra konuşun. Uzanamadığınız ciğere laf etmeyin.
aralustun13
aralustun13 2.01.2016 21:43
Oyun mekaniği nasıl kötü oluyor. Oyun gayet 7 den 70 e herkes oynayabilsin diye basit bir şekilde tasarlanmış bir star wars oyunu. Oldukça da başarılı. Hardcore oynamak isteyen bf oynasın zaten star wars ı hardcore yapmak komik olmaz mıydı?
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2016 21:17
La adam hakli egilme bile yok sadece silah sık bomba at ve belki arac kullan 2013 te cikan bf bundan daha iyi mekaniklere sahip
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2016 21:00
MK Okuru, 02.01.2016 19:09
Eğer yılın en iyi mekaniklerinden kasıt geri tepmenin olmadığı 8 yeşındaki çocuğun babasıyla oynayabileceği kadar basit mekaniklerse oyunculuk ölmüş.
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2016 20:03
19:09 karneş neyi anlatmaya çalışıyorsun bu cahillere , 10 yaşında bebe bir yerde okumuş mekanik diye çok anlarmış gibi eleştiriyor bide bunları yalnız bırakın boşver.
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2016 19:09
17:43 sen bi söylesene oyun mekanikleri nedir? ne işe yayar? nasıldır? adama bak ya yılın en iyi mekanik oyunundan biri olan bir oyuna ne diyor. içerik az dese anlayacam ama bu kadar cahil yorum olmaz..sen bence burada hiç yorum yapıp zamanını israf etme git fifa oyna zaten başka oyunda bilmezsin..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2016 17:29
Tokmak, 03.01.2016 16:55
Sayın Tokmak, tüm dediklerinize katılıyorum. Sıkıntı sizde değil gözü kapalı bir şekilde sırf reklamların etkisiyle herşeyi kabul eden nesilde. Bu kişilerle konuşmaya değmez. 5-10 yıl sonra firmalar kendilerini şimdiden bile daha çok yolunca anlarlar.
Tokmak
Tokmak 4.01.2016 00:57
Oyunu beğenmiş de olabilirler bu arada. Herkesin beklentileri farklıdır. Problem başkalarının oyun hakkındaki görüşlerine bu kadar tepkili olmaları. Adamlar ne laflar saydırdılar "oyun mekanikleri kötü" yorumu üzerine. 10 yaşında bebe diyen mi istersin cahil diyen mi.. Biri "adam olsanız şuraya üye olur isimli yorum yaparsınız" bile demiş. Maalesef durum genelde böyle, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çok yaygın. Bunun da ötesinde başkalarının fikirlerine de saygı sıfır. Neyse, çoluğu çocuğu çok da fazla ciddiye almamak lazım sanıyorum. İleride belki biraz da olsa açılır algıları.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2016 22:09
Oyun harika olmuş arkadaşlar, hepiniz alın. 7 yaşında kuzenimle oynuyoruz o da çok beğendi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2016 20:19
Grafikler ve atmosfer Star Wars hissiyatını kesinlikle veriyor keşke hikaye modu da yapsalarmış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars: Battlefront için büyük güncelleme geliyor
İlginizi Çekebilir