1/2

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 3D

Mahmut Saral 12.02.2012 - 21:36
Özel gece gösterimindeydik
Bir 3D film furyasıdır gidiyor. Yapımcılar, Özellikle Avatar'ın getirdiği yeni teknolojiler sayesinde yeni fikirlere sahip olurken, "3D" takısının seyirciler üzerinde yarattığı etkinin de farkında. Bu sebeple önceden çıkan bazı filmler, yeniden düzenlenip 3D efektleri entegre edilerek tekrardan gösterime sokuluyor. Bunun şimdilik son örneği de 99 yılında seyirciyle buluşan Star Wars: Bölüm 1 - Gizli Tehlikle.

19 Mayıs 1999'da vizyona giren Star Wars : Episode I - The Phantom Menace, geçtiğimiz cuma günü itibarıyla bu kez 3D özelliğiyle bir kez daha çıktı sevenlerinin karşısında. Evrende yaşanan kaosa tanıklık etmek ve bir an evvel alınması gereken önlemleri öğrenmek için (Yani bir kez daha), biz de ekip olarak özel gösterim gecesinde yerimizi aldık.

Birileri mutlaka bozmak ister

Evrende her şey yolunda gitmekte, herkes mutlu yaşamaktadır. Ta ki ticaret anlaşmasının bozulması için girişimde bulunulana kadar. Güzel kraliçe Amidala tarafından yönetilen Naboo gezegenine saldırı düzenlenir ve bu saldırı hakkında konseyin bilgi sahibi olmaması sağlanır.


Bu esnada usta Jedi Qui-Gon Jinn ve öğrencisi Obi-Wan Kenobi de anlaşma yapmak için çıktıkları yolda, saldırıyı püskürtmek ve tekrardan barışı sağlamak için mücadele veriyor. Ayrıca macerada Qui-Gon Jinn, zorunlu iniş yaptıkları bir köle gezeneninde küçük Anakin'le de tanışıyor ve onu Jedi yapmak için yanına alıyor.

Saldırının arkasında ise, uzun süredir görünmeyen bir kimlik vardır; Sith'ler. Üstelik güçlü bir de Sith savaşçısı var, ki bu da Darth Maul'den başkası değildir. Büyük savaş ve tabii ki ölümler kaçınılmaz olacaktır.

Başlıyor

Salona girdiğimizde herkesi bir Star Wars telaşının aldığı çok açıktı. Hepimiz, bir an evvel 3D gözlüklerimizi alıp, güzel yerler kapmayı düşünüyorduk. Çünkü izleyiciler akın akın geliyor, o kocaman salon hızla dolmaya başlıyordu, ki filmin başlamasına saniyeler kala da hemen her yer doldu. Tabii bu yerleşim konusu hakkında bazen gerginlikler de yaşanmadı değil.