Star Wars KOTOR Remake Hakkında Güncelleme Yapılmayacak

Murat Olcan 17.11.2023 - 18:55
Embracer Group, kapsamlı işten çıkarmalar ve mali yeniden yapılanma sürecinin ardından, Star Wars: Knights of the Old Republic Remake hakkında herhangi bir güncelleme yapmayacağını duyurdu.

Knights of the Old Republic Remake, ya da daha yaygın adıyla Star Wars KOTOR'un yeniden yapımı, Embracer Group'un gözetiminde geliştiriliyor. Ancak, şirketin son zamanlarda yaşadığı mali sıkıntılar ve büyük ölçekli işten çıkarmalar, projenin geleceğini belirsiz hale getiriyor.

Embracer Group, İşten Çıkarmaların Ardından Star Wars KOTOR Remake Hakkında Güncelleme Yapmayacak

Embracer Group, 904 çalışanın işten çıkarılması ve bazı geliştirme projelerinin iptali gibi önemli kararları içeren 2. çeyrek raporunu yayınladı. Şirket, Eylül 2023 itibarıyla 200 civarında oyun geliştirme projesine sahip olmasına rağmen, maliyetleri düşürme çabası içinde olduğunu belirtti.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake, Embracer'ın elindeki en dikkat çekici projelerden biri. Sony'nin de desteklediği bu proje, PlayStation 5 için özel olarak geliştiriliyor. Ancak, orijinal stüdyo Aspyr'den devralan Saber Interactive, projeye ilişkin tüm referans ve fragmanları kaldırarak oyunun geleceğine dair şüpheleri artırdı.

Embracer Group, İşten Çıkarmaların Ardından Star Wars KOTOR Remake Hakkında Güncelleme Yapmayacak

Embracer Group CEO'su Lars Wingefors, KOTOR yeniden yapımı hakkındaki sorulara kaçamak cevaplar vererek, projenin durumuna dair endişeleri artırdı. Wingefors, "Bu konuda söylediğim her şeyin manşet olduğunu fark ettim" diyerek, daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Embracer, Mayıs ayında projenin devam ettiğini duyurmuştu, ancak bu açıklamadan sonra herhangi bir güncelleme yapılmadı. Kurumsal huzursuzluk ve yaygın işten çıkarmaların ışığında, bir sonraki haberin projenin iptali olabileceği endişesi hakim.

KOTOR'un yeniden yapımının tanıtım fragmanı 2021 yılında bir PlayStation vitrin etkinliğinde gösterilmişti. Ancak Bloomberg'in 2022 tarihli raporu, Sony ve Lucasfilm'in projeden memnun olmadığını ve bunun oyunun ertelenmesine yol açtığını ortaya koydu. Daha sonra, Saber Interactive'in geliştirme sürecini devraldığı bilgisi paylaşıldı.

Bu durum, KOTOR'un yeniden yapımını heyecanla bekleyen hayranlar için hayal kırıklığı yaratıyor. Oyunun yeniden yapımı gerçekleşmezse, bir TV dizisi ya da film üçlemesi olarak hayata geçirilmesi, serinin hayranları için alternatif bir yol olabilir.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 05:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2023 13:48
kotor bir klasik..bastilla shan coğu oyuncunun ilk aşkıdır..şimdiki z kuşağı pubg oyuncularından bahsetmiyorum..kotor,resident evil,gta san andreas..biz bunları hikayeler için oynardık..miiletse o yıllarda deli yürek kurtlar vadisi filan izler psikopatça etrafta dolaşır millete bulaşırdı..
MK Okuru
MK Okuru 20.11.2023 10:20
+1 Jedi Academy oynadıktan sonra Cd satıcısına sormuştum o seri bitti Kotor gelicek yakında demişti.Eve gidip Kotoru beklerken Return To Castle Wolfenstein, Pop Warrior Within, Enter the Matrix, Airfix Dogfighter bitirmiştim hayat güzeldi...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.11.2023 14:15
Zaten remake istemiyoruz oyun istiyoruz #OyuncularGrevde
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2023 08:52
Bunlar oyun eğlence sektörüne, oyunculara düşman gibi. Şirketleri alıp, alıp milleti işten çıkarıyorlar, oyun yaptıkları falan da yok. Büyük bir dümen dönüyor. Oyuncuları karşılarına almaktan çekinmiyorlar. Yatırımcıları karşılarına almaktan hiç çekinmiyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars KOTOR Remake
İlginizi Çekebilir