Star Wars markası EA Games'e ne kadar para kazandırdı?

Ersin Kılıç 4.02.2021 - 14:15
EA Games yaptığı açıklama ile şu ana kadar Star Wars markası ile çıkan oyunlardan ne kadar para kazandığını duyurdu.

Star Wars markası ile ilgili oyun tarafında son günlerde hareketli günler yaşanıyor diyebiliriz. Uzun süredir EA Games'e ait olan Star Wars oyun hakları bildiğiniz gibi yeniden Disney'e geçmek üzere. Bu bağlamda Disney, Lucasfilm Games markasını yeniden hayata geçirmiş ve tüm Star Wars oyunlarının bu marka altında toplanacağını duyurmuştu. Yani Lucasfilm Games kendisi Star Wars oyunları yapabileceği gibi diğer 3.parti firmalarla da oyun anlaşmaları yapabilecek.

Nitekim EA Games dışında Ubisoft Massive tarafından geliştirilen bir Star Wars oyunu da bu yeni işleyişin ilk örneklerinden biri olacak. Peki EA Games tarafına dönecek olursak yıllardır Star Wars markasını elinde bulunduran firma bu oyunlardan ne kadar gelir elde etti dersiniz? İşte EA Games bu konuda resmi bir açıklama yaptı.

EA Games, Star Wars oyunlarından 3 milyar dolar elde etti

Firmanın açıklamasına göre Star Wars oyunlarının firmaya olan katkısı şimdiye kadar 3 milyar doları geçmiş durumda. Bahsedilen bu IP'ler arasında Star Wars: Knights of the Old Republic, Galaxy of Heroes, Battlefront serisi, Jedi: Fallen Order ve Star Wars Squadrons gibi oyunlar yer almakta. Oynaması bedava olan (free to play) ve mobil platformlar için geliştirilen Star Wars Galaxy of Heroes oyununun piyasa değerinin ise başlı başına 1 milyar dolar olduğu belirtilmiş.

EA Games diğer taraftan Star Wars markasının kendileri için oldukça önemli olduğunu ve ilerleyen dönemlerde de bu markaya bağlı yeni ve farklı içerikler sunacaklarını belirtmiş. Firma şu anda Respawn Entertainment ile birlikte Jedi: Fallen Order oyununun devamı üzerinde çalışıyor. Muhtemeln bu proje dışında geliştirilmekte olan farklı yapımlar olduğunu da söyleyebiliriz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 16:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2021 09:43
Nedense Ubisoft'un yapacağı Star Wars oyunundan çok umutluyum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Beglo
Beglo 4.02.2021 23:17
Ayrıca bu rakamlar sadece "Star Wars" adı altında satılan ürünler için. Benim gibi Star Wars oyunları oynamak için EA play/ EA Access'e para veren bir kitle de var üstüne. Ve aylık olarak geliri katlamaya devam ediyor bu sayede.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars markası EA Games'e ne kadar para kazandırdı?
İlginizi Çekebilir