Star Wars oyunları Lucasfilm Games markası altında çıkacak

Ersin Kılıç 12.01.2021 - 14:50
Star Wars oyunlarının artık tek bir çatı altından çıkacağı ve bu markanın da Lucasfilm Games olacağı açıklandı.

Star Wars resmi sitesi üzerinden bugün bir açıklama yapıldı ve ilerde çıkacak tüm Star Wars oyunlarının artık Lucasfilm Games markası altında toplanacağı duyuruldu. LucasArts bildiğiniz gibi bir dönem Star Wars oyunlarına imza atıyordu. Sonrasında ise firmanın Disney tarafından satın alındığını görmüştük. Disney bu hamle ile birlikte tüm oyunları aynı çatı altında toplamayı hedefliyor. Yapılan bu duyuru akabinde sosyal medya hesap isimlerinde de değişikliğe gidildi.

Star Wars oyunları Lucasfilm Games markası ile çıkacak

Aslında son dönemlerde firmaların markaları tek bir çatı altında, daha doğrusu marka altında toplamaya başladığını görüyoruz. Daha önce Xbox Game Studios açıklaması gelmiş sonrasında ise Sony tüm 1.parti firmalarını Playstation Studios başlığı altında toplamıştı. Bu hamle ile birlikte Disney firmasının da benzer bir atılım yaptığını söyleyebiliriz. Tabi bu adımın geleceğe yönelik olma ihtimali de oldukça kuvvetli.

Star Wars oyun hakları bildiğiniz gibi uzun bir süredir EA Games firmasına ait. Bu hakların süresi ise 2023 yılında doluyor. Yani yeni bir anlaşma sağlanmaz ise Star Wars için tüm oyun hakları tekrardan Disney, doğal olarak yeni kurulan Lucasfilm Games markası altında toplanmış olacak. Son olarak Star Wars: Squadrons ile karşımıza çıkan EA Games, Respawn ile birlikte şu sıralar Star Wars Jedi: Fallen Order'ın devam oyununu geliştiriyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.01.2021 16:22
ya ea sal şu respawn'ı titanfall 3 yapsın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars oyunları Lucasfilm Games markası altında çıkacak
İlginizi Çekebilir