Star Wars: Squadrons oyununda oyun içi satın alım olmayacak

Alparslan Gürlek 21.06.2020 - 10:57
Ian Fraizer yaptığı bir açıklamada oyun içi satın alımların olmayacağını, oyuna bir defaya mahsus para ödeneceğini açıkladı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Star Wars: Squadrons için oyun içinde kilidi açılabilir kozmetik ve geliştirmelerin olduğunu biliyorduk. Electronic Arts bize oyun içi satın alımlarla ilgili kesin bir şey söylememişti. İşte o beklenen bilgi geldi; oyun içi satın alımlar olmayacak.

Star Wars: Squadrons oyununda oyun içi satın alımlar olmayacak

Game Informer'a konuşan Motive Studios Yaratıcı Yönetmeni Ian Fraizer durumu şöyle açıkladı.

Ian Fraizer: "Bu oyuna 40 dolar gibi bir fiyat biçtik. Oyunculara karşı cömert olduğumuzu ve oyunun tamamlanmış bir deneyim olduğunu hissettirmek istiyoruz. 'Sen bize 40 dolar ödedin, işte seveceğin bir oyun. Teşekkürler.' gibi. İşte bu kadar." dedi ve devamında "Bu oyunu canlı servisler etrafına inşa etmek istemiyoruz. Kendi içinde harika ve tamamlanmış bir oyun olarak geliştirildi. Bu, oyuna bir şey ekleyeceğimiz anlamına gelmiyor. Ekleyebiliriz, fakat bunu canlı servis olarak yapmayacağız."

Açıklamalarda bahsi geçen canlı servis, oyun içi satın alımları kapsıyor. Yine de Franzier'in açıklaması belirsiz ve ucu açık kalmış gibi görünüyor.

Star Wars: Squadrons oyununda oyun içi satın alım olmayacak

Neyse ki Star Wars: Squadrons'un Oyun Yazarı Mitch Dyer konuya ağırlık verdi ve olayı netleştirdi. Kendisinin sözlerinden sonra oyun için bazı şeyleri net olarak söylemek mümkün. Oyunun ilk çıkışıyla birlikte mikro-satın alımların olmayacağı konusunda net bir bilgimiz var. Bu oyunun çıkışından sonraki tarihlerde eklenmeyeceği anlamına gelmese de, Franzier'in cümlelerinden oyunu bu yöne eğilerek geliştirmediklerini anlayabiliyoruz.

Oyun içindeki kozmetik ve geliştirmelere ise oyuncular oyuna 40 dolar ödeyip oyunu aldıktan sonra, oynayıp ilerleme kaydederek ulaşabilecek. Aslında bunun hiç konuşulmaması ve oyun içi abartılı satın alımların gündeme dahi gelmemesi gerekirken bu açıklama maalesef içimizi rahatlattı. Star Wars: Battlefront 2 ile ağzı yanan Electronic Arts, Squadrons ve bundan sonraki oyunlarında bu konuyla ilgili hassasiyeti yüksek tutacaktır. 2 Ekim 2020 tarihinde çıkacak Star Wars: Squadrons üzerinden Electronic Arts için yapacağımız yorum "Sonunda bilgisayar oyuncularını anlamaya başladılar" şeklinde olabilir. Oyunlar için aylık abonelik devri sona erdi, tek fiyatla almaya başladık derken oyun içi satın alımların abartılması hoş değildi, oyuncular tarafından engellenmiş oldu.

Star Wars: Squadrons için daha önce paylaştığımız haberde oynanış videosunun yayınlandığını duyurmuştuk. Habere buradan ulaşabilirsiniz.



Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 11:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bilgekhan
Bilgekhan 22.06.2020 14:01
EA ve oyun içi ödeme olmaması ? Kesin başka çözüm bulurlar, dayanamaz EA.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2020 16:31
vay yeniliğe bak inanılmaz bir şey bu
Kalan Karakter: 300 Gönder
gameoftr.com
gameoftr.com 21.06.2020 13:51
pay to win olmaması güzel bir haber.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars: Squadrons oyununda oyun içi satın alım olmayacak
İlginizi Çekebilir