1/7

Star Wars: The Old Republic

Özgür Yıldız 28.02.2012 - 19:07
Uzun zaman önce, uzak bir galakside MMO tecrübesi!
Platformlar PC
Star Wars: The Old Republic
  • Yapımcı - Yayıncı BioWare - LucasArts
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: MMO
Merlin Puanı 83
13 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%73
Artılar Star Wars ve MMO! Geniş karakter ve sınıf seçeneği, farklı karakterler için farklı hikayeler.
Eksiler Dialoglar zengin olmasına rağmen zayıf, genel MMO içeriğinde eksiklikler.
Öncelikle ağır bir World of WarCraft hayranı olduğumu söylemeliyim. Hikayesi her ne kadar mantıksızlıklar ve tutarsızlıklar içerse de, bulunduğu evrende çeşitli hatalar olsa da World of WarCraft, şüphesiz son 10 senenin en başarılı oyunlarından. Bir diğer yandan Star Wars filmlerini, kitaplarını, animasyonlarını ve oyunlarını takip eden ve seven biriyim. Hatta giydiklerimden bile “Star Wars” hastası olduğumu anlamanız mümkün. İnceleyeceğim oyun Star Wars ve MMO konularının karışımı olunca, tarafsız olacağımı ve mükemmeli beklediğimi de anlayabilirsiniz. Yani kısacası incelemeyi okurken içiniz rahat olsun. Kesinlikle taraf tutmuyorum.

Uzun bir zaman önce, uzak bir galakside

Bugüne kadar birçok MMO oynadım. Ultima Online’dan tutun da DC Universe Online’a, Lord of the Rings Online’a kadar çeşitli MMO’yu deneme fırsatım oldu. Çoğunluğu maalesef bir World of WarCraft klonu olmaktan öteye gidemedi. World of WarCraft’ın da orijinal bir oyun olduğunu söyleyemeyiz. Ancak bu oyunlar da klon olmaktan öteye gidemediler. Artık her NPC’nin kafasında bir ünlem işareti olduğunda o kişinin bir “questgiver” olduğunu anlar olduk. Peki Star Wars: The Old Republic de bu klon furyasına mı ait? Yoksa MMO’lara yeni bir soluk mu getiriyor?

Star Wars: Old Republic’e ilk girdiğimizde bizi gerçekten güzel bir sinematik karşılıyor. Oyun çıkmadan önce de izlediğimiz sinematik bugüne kadar izlediğimiz sinematikler arasında hatrı sayılır bir yere sahip. Blizzard’ın kalitesine oldukça yakın diyebiliriz.

Star Wars: The Old Republic
Sinematiklerden sonra karşımıza taraf seçeneği geliyor. Sith’ler mi yoksa Jedi’lar mı? İki tarafın da birbirine eşdeğer olan ırk ve sınıfları mevcut. Irklar arasında Chiss, Cyborg, Human, Miraluka, Mirialan, Rattataki, Sith Pureblood, Twi’lek ve Zabrak’lar gibi çeşitli farklı ırklar mevcut. Sınıflarımız arasında ise tabi ki Jedi Knight, Jedi Consular, Trooper, Smuggler, Sith Warrior, Sith Inquisitor, Bounty Hunter, Imperial Agent bulunuyor.

Kısaca ırkları tanıyalım.