Star Wars zaman çizelgesi resmi olarak açıklandı

Ersin Kılıç 20.02.2020 - 14:23
Disney, Clone Wars'un 7. sezonu öncesinde yaptığı resmi açıklama ile Star Wars dizi ve filmleri için güncel zaman çizelgesini duyurdu

Star Wars zaman çizelgesi açıklandı. İlk olarak 1977 yılında gösterime giren Star Wars: A New Hope ile başlayan Star Wars macerası günümüze kadar ulaşmış ve kitleleri de peşinden sürüklemiş durumda. 9 ana film dışında yan filmler, diziler ve animasyon serileri ile devam eden Star Wars zaman çizelgesi için resmi bir açıklama yapıldı. Disney+ resmi sosyal medya hesapları üzerinden Star Wars zaman çizelgesi için güncel sıralama paylaşıldı.

Star Wars zaman çizelgesi resmi olarak açıklandı

Yapılan açıklamada "Star Wars: Clone Wars'un son sezonu bu Cuma Disney Plus'ta başlıyor. Bu nedenle dizinin geçtiği dönemi anlamak için daha iyi bir fırsat olamazdı. Işık hızına aşağıdaki zaman çizelgesini inceleyerek girin" ifadelerine yer verilmiş. Tabi bu açıklama ile birlikte aşağıda göz atabileceğiniz zaman çizelgesine de yer verildiğini görüyoruz. Buna göre Star Wars zaman çizelgesi şu şekilde karşımıza çıkıyor.

Star Wars zaman çizelgesi resmi olarak açıklandı

Görebileceğiniz gibi sıralama olarak Phantom Menace ile başlayan macera son olarak Rise of Skywalker ile son bulmuş durumda. Güncel olarak yayınlanan ve devam eden serilerin de daha önceden bilindiği gibi aralara serpiştirildiğini görüyoruz. Aslında bu zaman çizelgesi olayların geçtiği dönemler göz önüne alındığında birçok Star Wars hayranı tarafından biliniyordu. Fakat resmi açıklama olması bu durumu daha da önemli bir konuma sokuyor. Tabi son üç film dönemini kapsayan Star Wars Resistance'ı da unutmamak gerek. Bu tabloya göre Star Wars zaman çizelgesi şu şekilde;

- Star Wars: The Phantom Menace
- Star Wars: Attack of the Clones
- Star Wars: The Clone Wars
- Star Wars: Revenge of the Sith
- Solo: A Star Wars Story
- Star Wars: Rebels
- Rogue One: A Star Wars Story
- Star Wars: A New Hope
- Star Wars: The Empire Strike Back
- Star Wars: Return of the Jedi
- The Mandalorian
- Star Wars: The Force Awakens
- Star Wars: The Last Jedi
- Star Wars: The Rise of Skywalker

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 17:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2020 15:56
Kotor zamanları da eklense...
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2020 18:57
disney star wars ı satın alınca filmler ve clone wars dışında her şeyi sildi. tüm o oyunlar, çizgi romanlar, kitaplar hepsini yaşanmamış saydı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2020 12:47
The Mandalorian'in konumuna baktigimizda Bebek'in Yoda olmadigi ortaya cikiyor. Siki bir fan degilim. Ben Yoda sanmistim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2020 23:10
Gta5services googleda yazdigim gibi arayin isinize yarayacaktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2020 22:32
yeni paylaşmamışlar ki solonun filmi için comming soon yazıyo
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars zaman çizelgesi resmi olarak açıklandı
İlginizi Çekebilir