1/3

Starcraft Remastered

Furkan Güler 17.08.2017 - 09:35
Yılların eskitemediği RTS oyunu Starcraft, yenilenmiş grafikleri ile tekrar sahneye çıktı.
Platformlar PC
Starcraft Remastered
  • Yapımcı - Yayıncı Blizzard - Blizzard
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Strateji
Merlin Puanı 90
7 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%82
Artılar -Yeni nesil grafikler güzel gözüküyor. Yenilenmiş müzikler ve seslendirmeler oldukça kaliteli. Fiyatı dengeli
Eksiler -Çevrimiçi maçlarda oluşan teknik hatalar. Işıklandırmanın oyunun temasını zedelemesi. Çevrimiçi kısım için günümüze ayak uyduramayan arayüz.
Konsoldan ziyade sekizinci video oyun jenerasyonunun “Remastered” yani yeni grafikler ile yeniden çıkan oyunlar ile dolduğunu hiç düşündünüz mü? Patapon, Voodoo Vince, WipEout Omega Collection ve son olarak Crash Bandicoot gibi oyunların yenilenmiş sürümleri sayesinde eski günleri hem geri getiriyor, hem de oyunlarla eskisi gibi eğlenebiliyoruz. Her ne kadar yenilenmiş oyunlar firmaların tembelliği sonucunda ortaya çıksa da, günümüzün oyun algısı değiştiğinden eski oyunlara bir kez daha şans vermek belki de bazılarımızı oldukça mutlu ediyor. Şimdi ise Blizzard’ın efsaneleşmiş gerçek zamanlı strateji oyunu Starcraft’ın yenilenmiş sürümü ile karşı karşıyayız.

İlk Starcraft, 1998’in güneşli bir bahar ayında oyuncuların karşısına çıkageldi. Döneminde ilk iki RTS Warcraft oyunu sayesinde video oyun dünyasını kasıp kavuran Blizzard, oyunculara fantastik dünyaların kapılarını aralayan nadir firmalar arasında yer alıyordu. İlk başta Warcraft evreninin yakışıklı ırkı Orc’ları uzaya çıkarmak isteyen genç ve hevesli ekip, oyunun ilk sürümünden oldukça negatif eleştirilere maruz kaldı. Böylelikle Starcraft projesine baştan başladığını duyuran Blizzard, Starcraft için sıfırdan bir oyun motoru geliştirip, yeni bir hikaye ile oyuncuların karşısına çıktı. Yayınlanan ilk CGI videodan sonra oyunun milyonlara ulaşacağı belli olmuştu. Gizemli uzay atmosferinin içerisine temelleri sağlam üç adet ırk ekleyen Blizzard, Starcraft ile birlikte RTS konusunda ne kadar yetenekli olduğu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Starcraft Remastered
Oyun çıktığı dönemde peynir ekmek gibi satıyordu. Windows’un yanında Mac OS destekli makinalara da çıkan oyun, maddi anlamda Blizzard’ın kasalarını fazlasıyla doldurdu. Hatta geliştirici ekip, oyunu daha fazla oyuncuya göstermek için Starcraft’ı zamanın başarılı konsolu Nintendo 64 için bile çıkarmıştı. E-sporun ata sporu olduğu Güney Kore topraklarında oldukça beğenilen Starcraft, aynı zamanda günümüz e-spor anlayışının temellerini de attı. Adına düzenlenen onlarca turnuvadan sonra oyuncular, Starcraft’ın diğer RTS oyunlarına göre oldukça derin ve mekaniksel anlamda zor olduğunu anladı.

2017 yılında ise RTS türüne ait pek fazla başarılı yapımlar ile karşılaşamıyoruz. Geliştirilen oyunlar ise küçük bütçelere sahip olduğunda, AAA oyunların yanında market bazında oldukça eziliyorlar. Blizzard bu boşluğu görmüş olacak ki, hali hazırda Starcraft 2 ile oluşturduğu oyuncu topluluğuna, Starcraft’ın yenilenmiş sürümünü armağan etti. 90’larda büyümüş oyuncuların dilinden düşmeyen Starcraft, yenilenmiş sürümünde eskiden getirdiği tüm özellikleri barındırıyor.