Starfield'ın PS5 Yolculuğu

Tunay Şahin 5.02.2024 - 20:37
Starfield'ın PS5 sürümü, Microsoft'un birinci parti oyunlarını birden fazla platformda yayınlama stratejisini destekleyen önemli bir adım.

Bilim kurgu temalı rol yapma oyunu Starfield'ın, ilk genişleme paketi Shattered Space'in Xbox ve PC'deki lansmanının ardından PlayStation 5 platformuna adım atması bekleniyor. Bu hamle, Microsoft'un birinci parti oyunlarını birden fazla platformda yayınlama stratejisini benimsediğine dair artan söylentileri güçlendiriyor. Zira, raporlara göre, Sea of Thieves ve Hi-Fi Rush gibi başka oyunlar da PS5 ve Nintendo Switch'e doğru yola çıkmış durumda. Ancak, bu stratejinin şirketin en başarılı birinci parti oyunlarını da kapsayacak olması dikkat çekici bir gelişme.

XboxEra Raporu: Starfield PS5'e Gelişini Müjdeliyor

XboxEra'nın raporuna göre, Bethesda Game Studios tarafından Eylül ayında Xbox Series X/S ve PC için piyasaya sürülen Starfield, PlayStation 5'e de gelecek. Bu gelişme, tanınmış oyun içeriden NateTheHate tarafından "Bu rapor doğru - Starfield PlayStation'a gelecek" ifadesiyle Twitter üzerinden doğrulandı. PS5 sürümünün, oyunun Xbox ve PC için planlanan genişleme DLC'si Shattered Space'in yayınlanmasının ardından piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: Starfield inceleme

Starfield PS5'e Geliyor

Microsoft'un Çoklu Platform Stratejisi ve İç Muhalefet

Microsoft yönetiminin bazı üyelerinin şirketin bu yeni çoklu platform yayınlama yaklaşımından memnun olmadığı belirtilse de, birinci parti oyun gelirlerinin bu stratejiyle kaybedilemeyeceği kadar yüksek olduğuna dair yeterli iç destek bulunuyor. Bu stratejik hamle, Microsoft'un oyun ekosistemini genişletme ve daha fazla oyuncuya ulaşma hedefini yansıtıyor.

Indiana Jones ve Starfield'ın Sektördeki Etkisi

Söylentilere göre, merakla beklenen Indiana Jones and the Great Circle'ın bile PS5 sürümü değerlendiriliyor. Bu, Microsoft'un ve Bethesda'nın oyun sektöründeki etkisinin altını çiziyor.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2024 22:19
Oyun inş türkçe olarak gelir yoksa almaya değmez bir oyun pc de türkçe oynuyoz zaten
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 6.02.2024 12:08
he şöyle ya..sony xboxta store da bir mağaza açsın microsoft ps store da bir mağaza açsın oyunları oradan indirip herkes oynasın tabi herkes kendi satış payını alsın. gerçi bu fikir de konsol satışlarına etki edecektir. niye ps o kadar excluesive oyunlarını (ki bu konsol satışında en büyük silahı) xbox ile paylaşsın diyecek olabiliriz ama xbox mağazasında kendi oyunlarının satışı başına belli bir pay alırsa belki bu fikir hayata geçer. bunların hepsi sesli olarak düşündüğüm şeyler :P
System32
System32 8.02.2024 16:20
bu tek taraflı olacaksa xbox kendi bacağına sıkar..
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2024 14:14
sony onu yapmaz bence. Nintendo'nun yapmadığı gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2024 14:17
Microsoft tarafında beni iki oyun çekiyor birisi forza horizon serisi ki ps'in bana göre en büyük eksiği iyi bir yarış oyunun yapamaması driveclub'dan sonra denemedi bile. Gran turismo pist yarışı olduğu için saymıyorum. bir de gears of war 1 i pc de zamanında severek oynamıştım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2024 22:45
Keşke düzgün bir rakibi olsaydıda Sony cephesi bu kadar yavaştan ve rahattan almasaydı.. Da adamlarda haklı böyle vasıfsız bir rakibim olsa bende konsola özel oyun yapmam yıllarca. Series X gibi bir canvar var ellerinde ama oyun olmayınca işte.. Neyse ben pici manstır reysciyim kafa rahat.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2024 14:19
Xbox ta oynuyorum lakin tukce dil desteği yok kardeşim Türkçe kimse konuşmasın en azından alt yazı olabilir
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2024 21:54
istisnasız her oyun için 'türkçe dil desteği' yokçular var. inanılmaz bir savaş bu, tek taraflı. Türkiye'de, kur dalgalanması nedeniyle oyunların gerçek fiyatlandırmasından uzak olduğu için üreticiler Türkçe'yi bir gereklilik olarak görmüyor. Alışın abi şuna. Sen ingilizce öğren
Kalan Karakter: 300 Gönder
Starfield'ın PS5 Yolculuğu
İlginizi Çekebilir