Start the Party

Özgür Yıldız 11.11.2010 - 12:39
Parti başlasın!
Platformlar PlayStation 3
Start the Party
  • Yapımcı - Yayıncı Supersonic Software - Sony Computer
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aile oyunu
Merlin Puanı 61
12 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%60
Artılar Eğlenceli vakit geçirme garantisi. Sadece bir Move ile dört kişi oynama imkanı.
Eksiler Herhangi bir hikaye yok. Küçük oyunlar bir süre sonra sıkıcı olabiliyor. Tek başına oynamak anlamsız.
PlayStation Move piyasaya çıktığından beri Nintendo Wii ile karşılaştırılır oldu. Move’un sadece HD kalitesinde olan bir Wii benzeri olduğu öne sürüldü. Bakalım Move için özel olarak geliştirilmiş olan Start the Party, bu önyargıyı kaldırabiliyor mu?

Oyun için bir adet PlayStation Move kumandasına ve PlayStation Eye kamerasına sahip olmanız gerekiyor. Start the Party, adından da anlaşılabileceği gibi bir parti oyunu. Ancak oynamanız için bir partiye de ihtiyacınız yok. Bunun yerine 3-4 arkadaşınızı toplamanız yeterli.

Parti başlasın!

Start the Party genel anlamda birçok mini oyundan oluşuyor. Bunların arasında bir timsahın dişlerini fırçalamak, mavi ve kırmızı denizaltı canlılarını patlatmak, küçük bir pervane ile düşen kuşları kurtarmak, vurulmamak için elinizdeki beyaz bayrağı olabildiğince hızlı sallamak gibi değişik ve bir o kadar da komik oyunlar bulunuyor. Bu oyunları oynarken, kendinizi de ekranda görüyorsunuz ve elinizde tuttuğunuz Move kumandası,  oyuna göre farklı bir cisim haline dönüşüyor. Bazen bir korsan kılıcı, bazen bir boya fırçası, bazense el feneri şekline bürünen kumanda, elinizin hareketlerini oldukça hassas bir şekilde oyuna yansıtıyor.

İster tek başınıza, ister grup halinde oynayabileceğiniz Start the Party’de farklı oyun modları bulunuyor. Eğer tek başınıza oynamak isterseniz ya Survival modunda ya da Free modda oynayabiliyorsunuz. Survival modu size belli bir süre veriyor ve ardı ardına farklı oyunları karşınıza çıkarıyor. Free modda ise oynamak istediğiniz mini oyunu siz belirliyorsunuz. Ancak tek başınıza pek de zevk alacağınızı söyleyemem. Bunun yerine arkadaşlarınızı davet edip grup halinde oynamanızı tavsiye ediyorum. Grup modunda iki farklı alt mod bulunuyor. Bunlardan Party olanını seçerseniz seçtiğiniz kadar raund boyunca 2-4 kişiyle birlikte yarışmaya başlıyorsunuz. Sırayla karşınıza çıkan oyunlarda birbirinizden daha iyi performans göstermeye çalışıyorsunuz. Party Mix alt modunda ise bu oyunları sizin seçmenize imkan verilmiş.

Nefes almayı unutmayın!

Mini oyun sayısının çok az olması, kısa sürede hepsinde uzmanlaşıp, ezberlemeniz anlamına geliyor. Bu da oyunun kısa bir ömrü olduğunu bize gösteriyor. Keşke oyundaki mini oyun sayısı fazlalaştırılsaydı da Party kısmı ya da Solo kısım uzun tutulabilseydi. Bir hikaye moduyla tek kişilik kısım da canlandırılabilirmiş.

Ekranda gördümüz animasyonlar biraz EyePet’i hatırlatıyor ve olması gerektiği gibi yapılmış. Ne fazla ne çok. Çocukların da rahatça oynayabileceği bir oyun Start the Party. Kısacası eğer birçok arkadaşınız ve PlayStation Move’unuz varsa, Start the Party’i iyi vakit geçirmek için edinebilirsiniz, ama tek başınıza oynamanın hiç bir anlam ifade etmediğini de unutmamak gerek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2024 05:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Start the Party
İlginizi Çekebilir