Steam 2020 yılı istatistikleri yayınlandı

Alparslan Gürlek 14.01.2021 - 12:19
Dünya'nın en büyük dijital oyun mağazalarından Steam 2020 yılı istatistiklerini yayınladı. Pandemi sürecinin de etkisiyle sayılarda büyük bir artış göze çarpıyor.

Dijital oyun mağazası olmasının yanı sıra topluluk etkileşimleriyle de öne çıkan Steam, geçtiğimiz yıl pandemi sürecinin etkisiyle birlikte altın çağını yaşadı diyebiliriz. Hayatımızı altüst eden Covid virüsü nedeniyle yaşamlarımızı eve sığdırmaya çalıştığımız bu dönemde video oyunlarına ayıracak daha çok zamanımız oldu ve bunlar ister istemez Dünya'nın en büyük oyun mağazalarından biri olan Steam'in 2020 yılı istatistiklerine de yansıdı

Steam 2020 yılı istatistikleri pandemi sürecini özetler nitelikte

2020 yılı Steam üzerinde aylık ve günlük oyuncu sayılarında artış sağladığı gibi, platformun gördüğü en yüksek anlık oyuncu sayısında da rekorlara gittiği bir yıl oldu. Geçtiğimiz yıl içinde aylık aktif oyuncu sayısı 100 milyon gibi sayıları görürken günlük oyuncu sayısı da 62,6 milyon olarak karşımıza çıkıyor. Devasa bir platform olan Steam için bile bunlar hayli yüksek sayılar. Mağaza üzerinde oyun satın almaya başlayan yeni kullanıcıların sayısı 2,6 milyon artarken geçtiğimiz yıla oranla %21,4 daha çok oyun satılmış. Yine 2019 yılına kıyasla oynama süreleri %50,7 gibi inanılmaz bir oranla yükselmiş durumda. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki 2020, insanların daha fazla oyun satın aldığı ve daha uzun süreler oyun oynadığı bir yıl oldu. Platformun gördüğü anlık en yüksek oyuncu sayısı ise rekor kırdı ve 24,8 milyonu gördü.

Steam 2020 yılı istatistikleri yayınlandı

Aynı zamanda Steam etkinliklerine ve indirimlerine olan ilgi de 2020 yılı boyunca giderek arttı. Bildiğiniz gibi ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında üç farklı oyun festivali düzenlendi. Bunların kapsamı bağımsız oyun geliştiricilerinin yayınladıkları demoların oyuncular tarafından oynanması ve indirimlerle süslenmesiyle artırıldı. İlkbahar oyun festivalinde 600 bin kadar demo oyuncularla buluşurken, yazın yapılan festivalde 3,1 milyon ve sonbahar oyun festivallerinde ise 5,1 milyon kadar demo indirildi

Steam'e yeni eklenen "Steam Puanları" özelliği ve puan dükkanı ise oyuncular tarafından oldukça sevildi ve kısa sürede çok popüler bir özellik oldu. Toplamda 16 milyon oyuncunun katılımıyla 2020 yılını kapatan puan dükkanı eşya mağazasında 98 bin kadar profil arkaplanı, avatar, çıkartma ve ifadelerin satılmasıyla geçtiğimiz yılı bitirdi. Oyuncular birbirlerine tam 7 milyon ödül vererek yaptıkları incelemelerin, rehberlerin, ekran görüntülerinin ve atölye öğelerinin ne kadar faydalı olduğunu gösterdi.

Ayrıca Steam aile paylaşımı nasıl yapılır? Yazımızı da okumayı unutmayın. Peki sizler Steam 2020 istatistikleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam 2020 yılı istatistikleri yayınlandı
İlginizi Çekebilir