Steam anlık oyuncu sayısında yeni bir rekor kırıldı

Ersin Kılıç 8.02.2021 - 11:19
Kırılan son rekorun üzerinden çok süre geçmeden Steam anlık oyuncu sayısında yeni bir rekor daha kırıldığı açıklandı

Oyun sektörünün en büyük platformlarından biri olan Steam, anlık oyuncu sayısında yeni bir rekora daha imza attı. Son rekor üzerinden daha ki ay geçmeden anlık oyuncu rekorunda yaklaşık bir milyonluk bir sıçrama daha yaşandı. Steam Database tarafından yapılan açıklamaya göre 7 Şubat itibari ile Steam anlık oyuncu sayısı 26.4 milyon ile rekor kırmış oldu.

Steam anlık kullanıcı sayısı 26 milyonu geçti

Pandemi süreci nedeniyle birçok oyun sever evlerine kapanmış durumda. Dışarı çıkmanın yasak olduğu ülkeler de eklenince oyuncuların birçoğu bu vaktini bilgisayar başında geçiriyor. Bu durum yeni rekorların da bu kadar kısa sürede gelmesine sebep oluyor. Nitekim Steam anlık oyuncu sayısı rekoru son olarak 2 Ocak tarihinde açıklanmış ve 25.4 milyon oyuncu aynı anda sistemde oyun oynarken yer almıştı. 7 Şubat akşamı ise bu rekor tam 26.401.443 milyon oyuncu tarafından tekrar kırılmış oldu.

Bu rekorun kırılmasında her zaman zirvede yer alan Counter Strike: Global Offensive, Dota 2, PUBG ve GTA V gibi oyunların payı büyük olurken yeni trend olan oyunların katkısı da oldukça fazla oldu. Özellikle Valheim ve Nioh 2 The Complete Collection gibi oyunların Steam'de zirveye oynadığını görüyoruz. Özellikle Valheim ilerleyen günlerde bu oyuncu sayısını da arttıracağa benziyor. Steam'in normal zamanlarda anlık 17-18 milyon oyuncuya ulaştığını da hatırlatalım.

Steam anlık oyuncu sayısında yeni bir rekor kırıldı

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 12:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam anlık oyuncu sayısında yeni bir rekor kırıldı
İlginizi Çekebilir