Steam bilgisayarlar arası Stream işine de el attı!

Can Arabacı 27.01.2014 - 17:02
Ofisteki PC kastı mı? Evdeki PC'den stream et...
Half-Life 3 konusunda her ne kadar sövüp saysak da Valve'ın inovatif bir firma olduğuna kimsenin itirazı olacağını sanmam. SteamBox ve SteamOS'la Steam'i konsol boyutlarına sığdıran, söz konusu VR deneyimi olunca Oculus Rift'in yapımcılarına "Biz sizinkinden daha güzelini yaptık, alın bizimkini kullanın" diyen Valve yeni bir teknolojiyi daha kendine kattı: Steam In-Home Streaming.

Henüz betada olan servis, özetle evdeki süper oyun bilgisayarınızda açıp çalıştırdığınız oyunu stream ederek özellikleri çok da süper olmayan ofis bilgisayarınızda çalıştırmaya yarıyor! Tabii bu noktada ana etmenin internetinizin hızı olduğunu unutmamak gerek. Minimum 2.5 Mbit/s'lik bağlantı öneren Valve, hızınız arttıkça oynadığınız oyunun grafik kalitesinin de artacağını hatırlatıyor.

Şu an için Windows kullanıcılarını hedef alan bu sistem, betanın ilerleyen dönemlerinde OS X ve Linux desteği de içerecek şekilde geliştirilecek. Bu aynı zamanda Valve'ın SteamOS'a rağmen Windows kullanıcılarına olan desteğini çekmeye niyetli olmadığını da gösteriyor.

Steam bilgisayarlar arası Stream işine de el attı!
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 09:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam bilgisayarlar arası Stream işine de el attı!
İlginizi Çekebilir