Steam güncellemesi ile daha da güçleniyor

Murat Halilbeyoğlu 18.07.2011 - 11:41
Kendini baştan yaratıyor
Valve'ın meşhur oyun portalı Steam için yeni özellikler geliyor. Bu şekilde sistem size daha iyi, küresel indirme hızı ve dağıtım işlemi sağlayabilecek.

Firmanın yaptığı resmi açılamaya göre sistem, toplam maksimum bant genişliği yoğunluk zamanlarında bile indirmeleri normalden daha hızlı hale getiren mevcut sistemden daha büyük olacak. Açıklama şöyle devam ediyor:

"Ayrıca daha fazla yerden içerik göndereceğiz, bu şekilde tüm dünya üzerindeki insanlara daha iyi hizmet verebileceğiz. Yeni sistem üzerindeki tüm içerikler HTTP üzerinden yapılacak, bu sistem güvenlik duvarları ile şimdiki sistemden daha iyi anlaşan bir sistem ve ISP'lerde yüklü web caching proxy'lerden otomatik olarak faydalanabilecek.

Yeni içerik sistemi aynı zamanda bant genişliği sömürüsünü de geliştirecek ve bunun için her kullanıcının daha az veri indirme gereksinimini gerçekleştirecek.

Steam güncellemesi ile daha da güçleniyor
"Birkaç yıldır bulunan Steam içerik sisteminde eğer disk üzerindeki tek bir dosya oyunun güncellemesinden dolayı değişirse kişi tüm dosyayı indirmek zorunda kalıyordu. Belirtilen dosyanın boyutu büyük olursa bu oldukça acı verici oluyordu. Yeni sistem sayesinde artık eski dosya ile yeni dosya arasındaki farkı gönderecek yani oyun güncellemeleri daha kısa olacak."

"Bu değişiklikler bizlere oyun geliştiricileri ve içerik dağıtımcıları için yeni araçlar yazmamızı sağlıyor. Bu şekilde hem dağıtım hem de güncelleme işlemleri daha basitleşecek. Dağıtımcılık işlemini basitleştirmek ortaklarımızın ve bizim her ürünü daha az zamanda gönderip bu şekilde daha çok kullanıcıya ürün göndereceğimiz anlamına geliyor."

Valve yeni sistemin kullanıcılar tarafından istenen pek çok özelliği de yapmaya imkan sunacağını belirtti. Bunlardan bazıları yeni kullanıcı güncellemesi ile gelecek ve indirme programlaması, bant genişliği daraltma, oyun önceliği ve oyun oynarken başka bir oyunu indirebilme hatta yama yapma olacak.  

Firma zamanla daha fazla içeriğin Steam üzerinden yeni sistem aracılığı ile sunulacağını ve Dota2'nin de bu sistem üzerinden dağıtılacağını belirtti.

Yeni sistemin deneme sürümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2015 15:12
ya bir şey sormak istiyorum. ben bana gelen hediye oyunu kabul ettim. ve 20 dk oldu hala steam lisans güncellemeleri denetliyor diyor. hala açılmadı ve bekliyorum. ne yapmam lazım? acil yardım edin lütfen aynısı bana da oldu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam güncellemesi ile daha da güçleniyor
İlginizi Çekebilir