Steam indirimleri 2021: Bir sonraki Steam satışı ne zaman?

Merlinin Kazanı 20.03.2021 - 13:18
Valve, Steam indirimleri 2021 için geri sayım yapıyor. Sır gibi saklanan indirim tarihleri için çok fazla bir süre kalmadığı da bir gerçek.

Steam indirimleri 2021 için saatler sürekli geri sayıyor. Bu bilgiler geliştiriciler ve iş ortakları ile daha önce paylaşılıyor olsa da müşteriler, yani bizlerin Steam indirimlerinde alınacak oyunlar için bir liste yapmamıza henüz daha süre var. Neyse ki, Steam satışları yıl boyunca oldukça tutarlı bir şekilde gerçekleşiyor ve bu da onları tahmin etmeyi oldukça kolay hale getiriyor. 2020'deki Covid-19 kaynaklı oyunların ertelemelerinin ortasında bile, Valve'ın satışları tüm hızıyla ilerliyordu. Aynısı Steam 2021 satışları için de geçerli olacak.

Steam indirimleri 2021 ne zaman?

Mevsimsel satışlar en geniş fiyat indirimlerini sunmaktadır. Genelde de mevsilsel olarak, her dönemin kendine ait zamanı bulunmaktadır. Bu bağlamda da gerçekleşecek olan Steam indirimleri 2021 etkinliği büyük olasılıkla Haziran 2021'de gerçekleşecek olan Steam Yaz İndirimi olacak.

Steam geçmişte İlkbahar indirimleri de yapıyordu. Ancak son iki yıldır bir bu indirimi yapmadı. O yüzden bu yıl da gerçekleşeceğini düşünmüyoruz. Hali ile Steam Yaz İndirimleri 2021 için daha erken bir tarihte de gerçekleşebilir.

Steam indirimleri 2021: Bir sonraki Steam satışı ne zaman?

Steam Festivali ne zaman?

Bir sonraki Steam Festivali 16 Haziran - 22 Haziran 2021 tarihleri arasında olacak. Steam Festivalleri tam olarak satış değildir, ancak oyunları ucuza oynamanın başka bir yoludur. 2020'den beri Steam, oynamanız için yüzlerce oyunun ücretsiz demoları sunduğu düzenli festival haftaları düzenliyor. Satışlar gibi sıralanması zor bir liste olabilir, ancak gözünüzün önünde tuttuğunuz bir şeyi denemenin harika bir yolu.

Steam indirimleri ne zaman gerçekleşir?

Steam indirimleri tahmin edilmesi çok zor zamanlar değildir. Son birkaç yılın Steam indirimli satış tarihlerine baktığımızda, 2021 için yaklaşık tarihleri tahmin edebiliriz.

  • Lunar Yeni Yıl İndirimi 2021: 11 Şubat - 15 Şubat 2021
  • Remote Play Together 2021: 25-29 Mart 2021
  • Bahar İndirimleri 2021: Geçtiğimiz yıllarda bu satış Mayıs ayı sonunda gerçekleşti, ancak 2019 veya 2020'de bir bahar indirimi olmadı.
  • Yaz İndirimi 2021: Muhtemelen 2021 Haziran sonu
  • Cadılar Bayramı İndirimi 2021: Muhtemelen 2021 Ekim sonu
  • Black Friday / Sonbahar İndirimi 2021: Muhtemelen 24 Kasım 2021
  • Kış İndirimi 2021: Aralık 2021

Steam satışları ne kadar sürer?

Yaz ve Kış satışları büyük indirimleri de beraberinde getirir. Genelde iki hafta kadar sürerler. Lunar Yeni Yılı ve Kara Cuma indirimi gibi diğer satışlar ise yaklaşık bir hafta kadar sürer.

En iyi Steam İndirimi hangisi?

En büyük indirimleri genelde Yaz ve Kış satışlarında görüyoruz. Yaz satışları ise adetsel hem satış hem de içerik açısından en iyisidir. Zira okulların da tatile girdiğini bilen Gabe amcamız, bu döneme oyunları yığar da yığar. Oyunların yeni sürümlerde önemli indirimler sağlamak için Sonbahar ve Kış indirimleri daha çok tercih ediliyor. Bu sebeple önümüzdeki Steam Yaz Satışları'nda yeni oyunlarda harika indirimler yakalayabilirsiniz.

Geçmişte, yapılan oyun indirimlerini incelediğimizde, özellikle yazın yapılanlarda çok dişe dokunur rakamlar gördük. Nerede ise %10'una satılan AAA oyunlar, etkinliğin bitişinden kısa bir süre sonra normal fiyatlarına döndüler. Bu sebeple, eğer indirimlerden fayfalanmak istiyorsanız, o tarihe kadar elinizden geldiğince paranızı elinizde tutun. Günlük olarak takip ettiğiniz indirimlerde, bir yıllık oyun ihtiyacınızı çok uzuca karşılamanız işten bile değil.

Steam İndirimleri için ipuçları

İstek listenizi kullanın

İsteyebileceğiniz bir oyun gördüğünüzde, onu istek listenize ekleyin. İstek listesindeki oyunlar satışa çıktığında bildirimler alacaksınız. Listeniz sayesinde karar vermeniz de kolay olacaktır. İstek listeniz boş mu? İstek listenizi hızlıca doldurmanın en kolay yolu sitemizde hazırladığımız Gelmiş Geçmiş En İyi FPS Oyunları ya da Düşük Sistemde Bile Çalışan PC Oyunları listelerimize göz atabilirsiniz.

Yayıncı paketlerini takip edin

Eğer büyük bir yapımcının oyununu almak istiyorsanız, yayıncının sunduğu paketlere de bakabilirsiniz. Zira paketlerde tüm oyunlar çok daha uygun fiyatlara bile alınabiliyor. Bu sayede yapımcının ve serinin diğer oyunlarına da sahip olma şansınız olabiliyor.

Genişlemeleri ve DLC'yi yakalayın

Genişlemeler, oyununuza birkaç saatlik yeni içerik ekliyorsa, düşünülmesi gereken öğeler arasında yerini alıyor. Steam satışlarında oldukça ucuza çok sayıda DLC alabilir ve oyunlarınızı canlandırabilirsiniz.

Bağımsız oyunlara dikkat edin

Steam indirimlerinde büyük bütçeli oyunlarda büyük oranlı indirimler alabilirsiniz. Yine de bu oyunlar 200-300 TL seviyesinde seyredebilir. Bir Steam satışından aldığınız oyun süresini en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, kaliteli bağımsız oyunlara mutlaka göz atın. Birkaç liraya alabileceğiniz muhteşem bağımsız yapımlar var. Hepsini saklamak için daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, oyun oynamak için en iyi SSD'ler arasından tercihinizi yapın.

Her zaman başka bir satışı bekleyebilirsin

Bir sonraki büyük Steam indirimi gelmeden bir oyun oynamayacaksanız, bekleyebilirsiniz. Gördüğünüz indirimin satışın sonuna kadar sabit kalacağını biliyorsunuz nasıl olsa. Bu sayede karar vermek için birkaç gün daha bekleyebilirsiniz. Belki bu size en iyi oyun bilgisayarlarından birine yükseltme yapmanız için zaman kazandırır.

Yayıncı veya temalı satışlar için hafta sonlarını kontrol edin

Bir yayıncının tüm ürünlerini bir hafta sonu boyunca satışta sergilemesi alışılmadık bir durum değil; genellikle Steam ana sayfasında vurgulanmaktadır. Daha iyi bir fiyata satış rekorları kıran bir oyunun peşindeyseniz bu günleri kaçırmayın.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 05:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 25.03.2021 09:25
Epic Reis'in kuponlu indirim dönemi lazım bizlere
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 17:03
Bu ayın 25'inde de "Remote Play Together Event 2021" var.
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2021 10:09
Remote Play destekleyen oyunlarda olucaktır genelde indirim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam indirimleri 2021: Bir sonraki Steam satışı ne zaman?
İlginizi Çekebilir