Steam Oyun Festivali ve EA Play etkinlikleri ertelendi

Alparslan Gürlek 7.06.2020 - 12:40
Steam Games Festival ve EA Play Live ertelendi. Amerika protestoları sebebiyle etkinlikler, olması gereken tarihlerinden birer hafta sonra yapılacak.

Dünya olarak ilginç bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde erteleme haberleriyle sık sık karşılaşıyoruz. Bizi üzen bu ertelemelere farklı bir açıdan bakınca kızamıyoruz da… Önce Sony, sonra CD Projekt RED derken merakla beklediğimiz etkinliklerin çoğu maalesef ertelenmeye devam ediyor. Ne yazık ki bu ertelemelerin arasına “Steam Oyun Festivali” ve “EA Play Live” etkinlikleri de katıldı.

Steam Oyun festivali ve EA Play etkinlikleri ertelendi

Önümüzdeki yıl çıkacak oyunların tanıtılacağı, bazı oyunların 48 saat boyunca demolarının ücretsiz olarak oynanabilir olacağı, yeni gelen oyunların kutlanacağı “Steam Oyun Festivali” 9-14 Haziran arasında yapılması planlanan bir etkinlikti. Ne yazık ki son yaşanan olaylar ve Amerika protestoları sebebiyle oyun festivalinin tarihi 16-22 Haziran arasına ertelenmiş durumda. Bir haftalık bir gecikmenin ardından Steam Oyun Festivali, 16 Haziran tarihinde başlayacak. Bu tarihler henüz Steam üzerinde güncellenmese de Steamworks üzerinde –geliştiricilerin kullandığı Steam platformu- tarihler güncel durumda.

Dünyanın her yerindeki oyuncuların birleştirilip sevilen oyun serilerine yaklaştırılması hedeflenen EA Play Live etkinliği de ertelendi. Canlı yayın akışlarıyla oyunculara yeni oyunların tanıtılacağı EA etkinliğinin ise ertelendiği tarihi 18 Haziran olarak açıkladılar.

Steam Oyun Festivali ve EA Play etkinlikleri ertelendi

George Floyd’un 25 Mayıs tarihinde polis tarafından ırkçılık denilen pislik sebebiyle canice öldürülmesinden sonra birçok büyük şirket de etkinliklerini ertelemişti. Bunların arasında Sony’nin PlayStation 5 için yapacağı etkinlik de vardı. Sony, etkinlik için henüz bir tarih duyurmadı. Daha önce ertelenen etkinlikler arasında “Fortnite Chapter 2 Sezon 3 güncellemesi”, “PC Gaming Show 2020” ve “Future Games Show 2020” etkinlikleri, “Cyberpunk 2077 Night City Wire” gibi önemli etkinlikler de bulunuyor. 

Bu aralar çok sık karşılaştığımız bu erteleme haberlerinin bizi korkutan bir yanı, sadece etkinliklerle kısıtlı kalmayacak olması. Bomba gibi oyunların yolda olduğu şu günlerde Assassin’s Creed Valhalla, The Last of Us Part II, Ghost of Tshushima, Desperados III, Cyberpunk 2077, Samurai Shodown gibi oyunlardan gelecek bir erteleme haberi, ortalığı karıştırabilir. 

Amerika’da devam eden protestolar ve COVID-19 belası sebebiyle ertelenen etkinliklerin sayısı bir hayli yükseldi. Umarız bu ertelemeler bir defaya mahsus ve yalnızca etkinlikler için yapılmış olur.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 15:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam Oyun Festivali ve EA Play etkinlikleri ertelendi
İlginizi Çekebilir