Steam oyun iade etme rehberi

Alparslan Gürlek 16.07.2022 - 15:34
Satın aldığınız oyun indirime girdiyse, beğenmediyseniz, kasıyorsa Steam oyun iade etme rehberi sayesinde kolaylıkla paranızı geri alabileceksiniz.
Steam oyun iade etme nasıl yapılır? Tam fiyatıyla satın aldığınız bir oyun yakın zamanda cazip bir indirime girmiş olabilir. Belki de oyunu beğenmediniz, umduğunuz gibi çıkmadı ya da bilgisayarınızda kasıyor... Bunlar sorun değil çünkü Steam platformu size satın aldığınız oyunları belirli koşullar içerisinde teslim edip, paranızı geri almanızı sağlıyor. Tabi burada bilinmesi gereken bazı konular ve incelikler var. Gelin rehberimizde Steam'den oyun iadesi nasıl yapılıyor? Birlikte bakalım.

İçindekiler:

  1. İade Koşulları
  2. İşlemin yapılışı
  3. Hediye edilen oyunların iadesi
  4. Para nereye gider?

Adım adım Steam'den oyun iadesi

1.) Koşullar

Steam sizden parasını geri almak istediğiniz oyunu almadan önce, bazı koşullar sunuyor. Bu koşulları maddeler halinde şöyle listeleyebiliriz:

  • Satın alımın ardından 14 gün geçmemiş olacak
  • Satın alınan oyundaki süreniz 2 saati geçmemiş olacak
  • Oyun, Steam'in kendi mağazasından doğrudan alınmış olacak.

Oyunu satın aldınız, iki hafta geçmedi, 2 saatten daha kısa bir süre ya da hiç oynamadınız ve paranızı geri almak istiyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken nokta, oyunu farklı sitelerden key olarak almamış olmanız. Çünkü Steam, yalnızca kendi mağazasından doğrudan alınan oyunların iadesini yapıyor. Üçüncü parti sitelerden alınan anahtarlar, ne yazık ki beğenseniz de beğenmeseniz de kütüphanenizde kalır.

2.) İade işlemi nasıl yapılır?

Steam oyun iade etme işlemine başlamadan önce bu maddede sadece kendi satın aldığınız oyunlara yönelik adımları belirteceğiz. Ancak yazının devamında size hediye edilen ya da hediye ettiğiniz oyunları nasıl geri verebileceğinizden de bahsedeceğiz.

  • Kütüphanenize gelerek iade etmek istediğiniz oyuna tıklayın.
  • Oyunun görselinin hemen alt tarafındaki destek yazısına tıklayıp ilgili sayfaya ilerleyin.

Steam oyun iade etme rehberi adım 1

  • Aşağıdaki görselde de tarif edildiği gibi destek sayfasında önce "Umduğum gibi değil" seçeneğini seçin.
  • Ardından ise "İade talebinde bulunmak istiyorum" seçeneğini işaretleyin.

Steam oyun iade etme rehberi adım 2

İkinci adımdaki butona da bastığınızda platform önce oyununuzun iadeye uygunluğunu kontrol eder. Eğer yazının başında bahsettiğimiz koşulları karşılıyorsanız bir sorun olmayacaktır. Şansınızı artırmak istiyorsanız "Bize sebep söyleyin" kısmındaki alandan "Kare hızım çok düşük" seçeneğini işaretleyin. Böyle gönderilen talepler genelde kısa sürede olumlu yönde yanıtlanıyor. Tabi eğer oyundan yana başka bir probleminiz varsa onu da seçmekte özgürsünüz. Koşulları karşıladığınız sürece Steam talepleri geri çevirmiyor. Genelde birkaç gün içerisinde kabul edilip, kabulüne müteakip 24 saat içinde de paranızı geri alıyorsunuz.

3.) Size hediye alınan ya da hediye ettiğiniz oyunu iade etme

Steam hediye oyunu iade etme

Bu durumda iki tarafın da Steam oyun iade etme işlemlerini uygulaması gerekiyor. Eğer oyun size hediye olarak alındıysa yine yukarıdaki görseldeki gibi "Umduğum gibi değil" kısmına ilerleyerek orada çıkan "Bu hediyenin asıl alıcısının iade talebinde bulunmasına izin ver" kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra oyunu size hediye eden kişi, yukarıdaki adımları izleyerek hediyeyi teslim edip parasını geri alabilir. Eğer oyunu hediye eden kişi sizseniz, hediye ettiğiniz kişinin bu paragrafın başındaki adımı uygulaması gerekiyor. Durum bu kadar basit, daha sonra paranızı geri alabilirsiniz.

4.) İşlemden sonra para nereye gider?

Bu konuda platform size seçenek sunuyor. Eğer kart bilgileriniz hesabınızda kayıtlıysa daha da iyi olacaktır. İsterseniz paranızı geri alırken "Steam Cüzdanı" seçeneğini seçerek Steam hesabınıza paranızı geri alabilir, dilerseniz ise alışveriş yaptığınız kartı seçebilirsiniz. Kredi kartları seçildiğinde, paranın geri gelmesi biraz uzun sürebilmekte. Araya bankalar girdiği için bürokrasi nedeniyle birkaç gün bekleyebilirsiniz. Ancak cüzdanınıza dönsün istiyorsanız, işleminiz kabul edildiğinde paranız hesabınıza eklenir, 24 saat sonra da kullanımınıza açılır. 

Önemli not: Ön sipariş yaptığınız oyunlar söz konusu olduğunda, oyun süreniz bir kriter olarak sayılmıyor. Böyle durumlarda platform işleminizi hızlıca kabul ediyor. Oyun çıkmadan gönderdiğiniz hemen hemen bütün talepler onaylanır, böylece incelemelerden görüp gözünüzü korkutursa ön sipariş yaptığınız oyunları da iade edebilirsiniz. Ancak oyun çıktıktan sonra yine yazının başında bahsettiğimiz koşullara tabi olacaksınız. Bunu unutmamanızı tavsiye ederiz.

Steam oyun iade etme işlemi bu şekildeydi. Eğer aklınıza takılan bir soru olursa yorumlarda paylaşmaktan çekinmeyin. Elimizden geldiğince yanıt verip çözüm üretmeye çalışacağız. Sevgiyle kalın.


Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2022 10:51
Reis iade ettim nerdeyse 10 gün geçti hala iademi alamadım yardımcı olabilirmisiniz
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2022 15:03
Maksimum 12 saatte tutar pending vaziyette cüzdanına düşer. Kredi kartına iade istediysen o biraz bankayla da alakalı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2022 12:49
Ben oyunu alalı 18 gün olmuştu. İade ettim kabul ettiler. ( Hiç oynamadım - steam cüzdana iade istedim )
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2022 12:11
Rehber için teşekkürler, emeğinize sağlık yazar arkadaş. Yardımcı olmanız oldukça güzel bir davranış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.07.2022 17:40
support'dan en son aldığınız oyunu iade edeceksiniz işte ne rehberi yav abooo.
bunu yapamiycak kozmonotlar da mı var...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam oyun iade etme rehberi
İlginizi Çekebilir