Nintendo Switch Pro Controller Steam'dan resmi destek aldı

Hürkan Çalışkan 3.05.2018 - 14:53
Switch Pro kontrol cihazı niyahet resmi destek aldı.

Valve, en son gelen Steam Client Beta ile Nintendo Switch Pro Controller için resmi olarak destek sağladığını duyurdu. Ekip, Steam Client Beta için gelen son güncelleme ile d-pad ve gyro kontrol cihazları için resmi desteğini ekleyerek durumu herkes için kolaylaştırıyor.

Nintendo Switch Pro Controller’ı global olarak aktif edin

Yeni gelen desteği aktifleştirmek istiyorsanız ilk olarak Steam beta programına dahil olmanız gerekiyor. Programın sol üst köşesindeki Steam’a tıklayın, ardından açılır pencere üzerinden sırasıyla Ayarlar ve Değiştir seçeneğini seçin. Daha sonra Steam Beta programına dahil olun, gerekirse programı yeniden başlatın ve olası güncellemeyi indirmeyi unutmayın. Son olarak Denetleyici Ayarları sayfasında Nintendo Switch Yapılandırma Desteği seçilerek destek global olarak aktif edilebiliyor. Bu ayarı aktif ettiğinizde, kontrol cihazının yapılandırma işlemini gerçekleştirebilir, paylaşabilir ve istediğiniz de PC’ye takıp kaydedebilirsiniz. Valve ekibi de gyro ile uyumu için kontrol cihazının manuel olarak ayarlanmasını tavsiye ediyor.

Ayrıca Denetleyici Ayarları sayfasında, Nintendo Düğme Yerleşimini Kullan seçeneği gibi genel bir seçenek de bulunuyor ve bu yüklü yapılandırmanın  A/B ve X/Y düğmelerini değiştiriyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 17:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam, resmi olarak Nintendo Switch Pro Controller’ı destekliyor
İlginizi Çekebilir