Steam ücretsiz oyunlarında büyük bir değişiklik yapıyor

Batuhan Bolat 15.08.2022 - 18:00
Popüler PC oyunları pazarı olan Steam, yeni bir işlev ekleyerek kullanıcılarının ücretsiz oyunlara ve DLC'ye erişmelerinde büyük bir değişiklik yapıyor.
Steam'de oyuncuların eğlenmesi için çok sayıda ücretli oyunun yanı sıra birçok ücretsiz oyun da bulunmaktadır. Bununla birlikte ücretsiz oyunlar birçok oyuncu tarafından beğenilse de, bazı oyuncular bu oyunları Valve'nin gereksiz oyunları barındırdığı bir servis hizmeti olarak görmeye devam ediyor.

Steam'de ücretsiz oyunlara ve DLC'lere kütüphaneye ekle butonu geliyor

Steam ücretsiz oyunlarındada büyük bir değişiklik yapıyor

Steam kullanıcılarının kütüphanelerine eklemek için ücretsiz bir oyunun kurulumunu başlatmaları gerekiyordu. Bu durum, oynamak istemedikleri oyunları kütüphaneye eklemek için indirme penceresi ile baş başa kalmalarına neden oluyordu. Valve ise bu durumu değiştirecek ve kullanıcılar tarafından da sıkça istenen özelliği getirdi.
Bu yeni ve basit özellik, Steam masaüstü uygulamasında görebileceğiniz "Add to Library" tuşu olarak yer alıyor. An itibari ile Türkçe yazmasa da bunun ilerleyen zamanlarda değişeceğini düşünüyoruz. Oynaması ücretsiz herhangi bir oyunun yanında bu düğmeyi bulabilir ve kitaplığınıza ekleyebilirsiniz. Steam kullanıcıları için bu durum iyi bir gelişme olarak yer alıyor. Çünkü artık size yeni bir ücretsiz oyun yüklemek isteyip istemediğinizi soran can sıkıcı bir pencere ile karşı karşıya kalmayacaksınız.
Steam'in bu özelliğini bunca zaman sonra hayata geçirmesi size garip gelebilir. Ancak Steam'in rakiplerinden olan Epic Games Store ücretsiz oyunlarının kurulum ekranıyla uğraştırmadan oyunları kullanıcının kitaplığına eklemesini sağlıyor. Bununla birlikte Epic Games Store her hafta ücretli bir oyunu ücretsiz olarak sunabilirken Steam tarafında böyle bir durum söz konusu değil. Yani Steam'in ücretsiz oyunlara fazla odaklanmadığını söyleyebiliriz.
Steam'in sevilen ve öne çıkan özelliklerinden olan indirim haftaları ve oyun teklifleri diyebiliriz. Steam'de zamlanmadan önce alabileceğiniz bazı oyunlar yazımıza göz atabilirsiniz.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 12:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 17.08.2022 13:46
Aslında bunun pratik bir yolu vardı. Oyunu indirip birkaç saniye sonra kaldır dediğinizde oyun, kütüphaneye indirilmemiş bir şekilde ekleniyordu. Bunun yerine arama seçenekleri daha çok geliştirilebilir. Bazen steamin detaylı arama seçenekleri çok basit kalıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2022 19:29
Sonunda be zamanında ücretsiz olan oyunu indirme islemi baslatip iptal etmistim ertesi gün baktığımda oyun kütüphanede değildi ustune ustluk oyun 120 tl olmuştu
Ghost86
Ghost86 17.08.2022 13:37
İndirmeyi başlatıp bir süre sonra kaldır de, kütüphanene eklenmiş oluyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2022 21:22
Şükürler olsun geldi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2022 05:45
Boş hareketler ....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2022 23:59
baya büyükmüş, başlığı atana saygılar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam ücretsiz oyunlarında büyük bir değişiklik yapıyor
İlginizi Çekebilir