Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

Eren Eroğlu 3.07.2021 - 14:02
Steam Yaz İndirimleri geldi çattı. Bu indirimlerde 20 TL ve altına alabileceğiniz 10 oyun önereceğiz.

Senenin en çok beklenen indirim dönemi olan Steam Yaz İndirimleri 24 Haziran saat 20.00’da başladı ve 8 Temmuz saat 20.00’da sona erecek. Daha önceki haberlerimizde de bazı indirim tavsiyelerinden bahsetmiştik. Yine aynı şekilde hem Steam üzerinden hem de birçok kaynaktan farklı indirim tavsiyeleri görmek mümkün.

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

Bugün ise klasik büyük oyunlardan ziyade daha farklı oyunların tavsiyesiyle karşınıza çıkmak istedik. Sizlere Steam Yaz İndirimleri içerisinde 20 TL ve altına alabileceğiniz 10 farklı oyun önereceğiz.

10 - Slay The Spire 

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

Slay The Spire, Rogue-Like bir kart oyunudur. Oyuna belirli kartlar ile başladığımız ve karşımıza çıkan düşmanları yenerek destemizi güçlendirerek ilerlediğimiz bir yapımdır. Destemizi güçlendirmek için sadece düşmanları yenmek yeterli olmayıp, karşımıza çıkan fırsatları ve dükkânı da iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Slay The Spire, alışması oldukça basit ve az zaman isteyen bir yapım. Kendi deste tipinizi ve oynanış tarzınızı keşfettiğinizde sizlere gerçekten keyifli anlar yaşatma potansiyeline sahip. Yenildikçe oyuna baştan başladığımız ve her seferinde biraz daha gelişerek ilerlediğimiz bu oyun Türkçe dil desteğine de sahip.

Steam Fiyatı: %50 indirim ile 20 TL

Oyunun Türü: Rogue-Like Deckbuilder

Ortalama Hikâye Uzunluğu: 5-7 saat (İlk bitiriş)

9 - My Friend Pedro

 

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

My Friend Pedro, sizlere aksiyonu sonuna kadar yaşatacak ve zamanı durdurarak birbirinden farklı hareketler sunan bir aksiyon platform oyunu. Bullet Time özellikleri ile oyuncuyu sıkmayan ve birbirinden güzel tasarlanmış bölüm yapısı ile sizlere keyifli saatler yaşatabilir. Oyun çok hızlı ilerliyor ve oyuncuyu hiç sıkmadan yerinde bitiyor. Bu yüzden oyunun hikayesinin kısa olduğunu söylemekte fayda var. Tabii bu hikâyenin kötü olduğu anlamına gelmiyor. My Friend Pedro, oynanış açısından gerçekten çok kaliteli bir yapım. Hikayesi ile de bazı sürpriz unsurları içeren bu yapımı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Steam Fiyatı: %50 indirim ile 16 TL

Oyunun Türü: Aksiyon, Bullet Time

Ortalama Hikâye Uzunluğu: 4-6 saat

8 - The Pedestrian

 

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

The Pedestrian, muhteşem görselliği ve birbirinden zevkli bulmacaları ile ortaya oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Eğer daha önce bulmaca türü ile pek aranız yok ise bu oyun sizler için oldukça iyi bir fırsat. Muhteşem atmosferi ve birbirinden güzel bulmacaları ile sizleri yaklaşık 4-5 saat esir alabilme potansiyeline sahip diyebiliriz. 

Oyunun ilk dakikaları oldukça basit ve öğretici bulmacalar ile geçerken ilerleyen saatlerde işler karışacağından bahsetmezsek olmaz. Fakat merak etmeyin oyun genel olarak kolay fakat eğlenceli bulmacalara sahip. Sadece ilk dakikaların kolaylığına alıştıktan sonra doğal olarak zorluk artışına uyum sağlamak birazcık sürebiliyor diyebiliriz. Oyun kendi çapında eşsiz bir yapıya sahip. Tabelalar yolu ile bir yayayı kontrol ederek ilerlediğimiz bu atmosferik bulmaca oyununda bizleri türlü türlü bulmacalar ve birkaç beyin fırtınası bekliyor demek yanlış olmaz.

The Pedestrian, hem bulmaca severler için hem de bu türe yeni girecekler için oldukça eğlenceli ve olabildiğince kendini tekrar etmemeye çalışan bir yapım olmuş. Ne kadar mantığı çoğu zaman aynı olarak ilerlese de yeni mekanikler deneyerek tekrarı en aza indirgemeye çalışmış ve bizlere oldukça keyifli saatler sunmuş.

Steam Fiyatı: %50 indirim ile 16 TL

Oyunun Türü: Bulmaca

Ortalama Hikâye Uzunluğu: 4-5 saat

7 – Firewatch

 

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

Firewatch, sizlere gizemli ve hafif gerilimli havasını doruklara kadar yaşatacak atmosferik bir macera oyunu. Yürüme simülatörü kategorisine ve zengin bir hikâyeye sahip olduğunu belirtmekte de fayda var. Baştan uyaralım Firewatch’ın hikayesini en iyi anlamda deneyimlemek için iyi bir İngilizceye sahip olmak gerekiyor.

1989 senesinde kargaşa dolu yaşamından sıkılıp Wyoming kırsalına yangın gözetleme işi yapmak ve kafa dinlemek için gelen Henry karakteri olarak oynuyoruz. Bu sırada Delilah isimli şefimiz ile de her zaman iletişim içerisinde oluyoruz. Bu şekilde anlatınca çok klasik bir hikâye gibi geldi fakat Firewatch gerçekten çok ayrı bir deneyim sunuyor bizlere. Ormanın barındırdığı gizemler, an an yaşattığı gerilimler ve tabii ki Delilah ile aramızda telsiz ile dönen güzel sohbetlerin eşliğinde bir an bile sıkmadan oynatıyor kendisini Firewatch.

Steam Fiyatı: %75 indirim ile 8 TL

Oyunun Türü: Macera, Yürüme Simülatörü

Ortalama Hikâye Uzunluğu: 6-7 saat

6 - Ken Follett’s Pillars Of The Earth

 

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

Ken Follett’s Pillars Of The Earth, 12. Yüzyıl İngiltere’de geçen Jack, Aliena ve Philip isimli 3 karakteri kontrol ettiğimiz, seçimlerimizin doğrudan hikâyeye etki ettiği bir Point & Click orta çağ macera oyunu. Ken Follett’in Pillars Of The Earth isimli kitabından uyarlanmış olan oyunumuz bizlere 3 farklı karakterin hikayesini sunuyor. Orta çağın en acımasız dönemlerinde geçen bu oyun bizlere oldukça başarılı hikayesi ve sanat tasarımı ile bizlere bu dönemi oldukça iyi yansıtıyor. Çoğu bu tarz oyunda olduğu gibi ilk saatler oyuna uyum sağlama süreci ile geçiyor fakat 3 karaktere de alıştığımızda oyunun asıl kendini gösterdiği zamana şahit oluyoruz. Üstelik oyun Türkçe dil desteğine de sahip.

Steam Fiyatı: %85 indirim ile 16 TL

Oyunun Türü: Point & Click, Macera

Ortalama Hikâye Uzunluğu: 14-18 saat

5 – Strange Brigade

 

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

Strange Brigade, genel olarak Co-Op yapısının ön planda olduğu, arkadaşlarınız ile birlikte düşmanlarınızla savaşırken, araya sıkıştırılmış bulmacaları çözerek ilerlediğiniz bir Aksiyon-Macera oyunu. 1930’lu yıllarda Mısır’da mezarından çıkmış Kraliçe Seteki’ye ve mitolojik ordusuna karşı savaşmak için gönderilen bir ekibin üyeleri olarak oynuyoruz.

Her bölüme yerleştirilmiş tuhaf sesli anlatıcı ve komik olmayan esprileri dışında arkadaşlarınız ile oynarsanız oldukça eğlenceli saatler geçirebileceğiniz bir yapım Strange Brigade. Mitolojik Mısır birimlerine karşı savaştığımız ve savaşırken beraber bulmacalar çözdüğümüz bir üçüncü şahıs Co-Op yapım.

Steam Fiyatı: %85 indirim ile 11 TL

Oyunun Türü: Aksiyon, Macera

Ortalama Hikâye Uzunluğu: 8-10 saat

4 - Ancestors Legacy

 

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

Ancestors Legacy, strateji severlerin oldukça beğenebileceği bir yapım. Bir Total War oyunu kadar ayrıntılı oynanışa sahip olmasa da bizlere gerçekten oldukça güzel hikayeler sunuyor. Alışması ve öğrenmesi kolay olan Ancestors Legacy’de sırasıyla Vikingler, Anglo Saksonlar, Slavlar ve Töton Şövalyeleri’nin hikayesini deneyimliyoruz. Bu yapım ile kısa süreli strateji oyunu oynama isteğinizi giderebilir ve eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. Oyunun savaşı sinematik izlemenizi sağlayan bir kamera açısı da bulunuyor.

Üstelik Selahaddin Eyyübi olarak oynadığımız ve Kudüs’ü fethettiğimiz DLC’si de 5 TL gibi bir rakama inmiş durumda. Oyun sadece hikâye modundan ibaret değil, çevrimiçi olarak başka oyuncalara karşı da savaşabiliyor ve arkadaşlarınız ile oynayabiliyorsunuz.

Steam Fiyatı: %75 indirim ile 14 TL

Oyunun Türü: Strateji, Orta Çağ

Ortalama Hikâye Uzunluğu: 25-40 saat

3 - Yakuza 0

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

Yakuza 0, Yakuza serisine girmek için gerçekten muhteşem bir fırsat. Yakuza 0 bizlere Kazuma Kiryu ve Goro Majima’nın hikayelerini sunuyor ve 7 oyun (Yakuza 0, Yakuza Kiwami, Yakuza Kiwami 2, Yakuza 3, Yakuza 4, Yakuza 5, Yakuza 6: The Song Of Life) boyunca devam edecek olan hikâyenin en başlarında yer alıyor. Bu indirim Yakuza serisine en başından giriş yapıp Kiryu ile Majima’nın hikayesini deneyimlemek için oldukça güzel bir fırsat gibi gözüküyor.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Yakuza serisi herkese göre bir seri değil. Genel olarak Asya yapımlarına bir ön yargınız var ise bu ön yargıyı bu yapım ile rahatlıkla kırabilir ve oldukça sevebilirsiniz. Fakat Yakuza serisi sinematik ağırlıklı bir hikâye anlatımına sahip ve bunu 3 farklı teknik kullanarak yapıyor. Eğer seriye başlamayı düşünüyorsanız kendinizi uzun sinematiklere hazırlamanızı tavsiye ederiz. Onun dışında Yakuza serisi gerçekten oldukça eğlenceli bir oynanışa sahip ve karakterlerin mimikler konusunda birkaç problemi olsa da sizleri oyunun ruhuna sokmak konusunda başarılı bir yapım diyebiliriz. Belirtmekte fayda var ki Yakuza serisi gerçekten iyi İngilizce isteyen bir seri ve Türkçe dil desteği bulunmuyor.

Steam Fiyatı: %75 indirim ile 15 TL

Oyunun Türü: Aksiyon, Zengin Hikâye

Ortalama Hikâye Uzunluğu: 30 saat

2 – Rise Of The Tomb Raider

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi


Rise Of The Tomb Raider, Tomb Raider üçlemesinin 2. oyunu olarak geçiyor. Üçlemenin ilk oyunu günümüzde bile grafik olarak olarak oldukça güzel gözükse de aksiyon bakımından Rise Of The Tomb Raider’a göre sönük kalıyor diyebiliriz. Uncharted tarzı oyunları seviyor ve bu tarzda daha fazla oyun arayışında iseniz mutlaka Tomb Raider serisini duymuşsunuzdur.

Bizleri aksiyondan aksiyona koşturacak, belirli bulmacaları ve gizemleri çözerek ilerlediğimiz bu yapım sizlere oldukça eğlenceli saatler yaşatabilir. Lara Croft’un hikayesini deneyimlerken, muhteşem grafiklerin sağladığı manzaraların keyfini çıkarabileceğiniz bir yapım Rise Of The Tomb Raider.

Steam Fiyatı: %60 indirim ile 18 TL

Oyunun Türü: Aksiyon, Macera

Ortalama Hikâye Uzunluğu: 10-12 saat

1 – The Witcher 3: Wild Hunt - Game of the Year Edition

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi

Merak etmeyin, zaten hepinizin bildiği üzere sizlere oturup uzun uzun Witcher 3’ü anlatmayacağız.

Sadece eğer bu tarz bir yapımı hala denemeyen arkadaşlar var ise listemizin olmazsa olmazlardan olarak yer alıyor. Witcher dünyasının evrenine ilk adım attığınızda uyum sağlamak ile ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz; fakat oyuna biraz alışma süresi verdikçe ve alıştıkça gerçekten sizleri 100’lerce saat başına kilitleme potansiyeline sahip olan muhteşem bir yapım olduğunu göreceksiniz.

Steam Fiyatı: %80 indirim ile 15 TL

Oyunun Türü: Açık Dünya, Rol Yapma, Zengin Hikâye

Ortalama Hikâye Uzunluğu: 60-150 saat

Sonsöz

Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi listemizin sonuna geldik. Genel olarak sizlere hakkında çok fazla bahsedilmeyen oyunlar önermeye çalışsak ta listenin sonlarına doğru bazı ünlü yapımları eklememek henüz deneyimlememiş arkadaşlar için oldukça ayıp olurdu. Umarız ki sizler için hazırladığımız bu listeyi beğenmişsinizdir. Steam Yaz İndirimleri 8 Temmuz 20.00’da sona erecek.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2021 02:28
Önerdiğiniz oyunların çoğunu bitirdim güzel oyunlar ayrıca :Ken Follett's The Pillars of the Earth isimli oyunu satın aldım yükleyeceğim siz bilgili bir abiye benziyorsunuz lütfen ücretsiz veya ücretli oyun için önerilerinizi devam ettirin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2021 19:45
Yazdıklarınıza bakilirsa The Witcher 3 liste başı oyunum olacak..
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2021 17:02
GOTY editionunu al mutlaka
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2021 09:30
Yakuza ve Witcher dışındakileri salla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2021 23:25
7 days to die fena değildir bi bakın derim. Ha ben olsam riske girmem sağlam 2-3 AAA oyun alır geçerim :)
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2021 20:33
Fena falan değil. Direk çöp. Alacak varsa almasını önermem.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2021 14:27
Strange Brigade efsane gözüküyor gördüğüm gibi aldım öneri için teşekkürler hiç bilmiyordum böyle bir oyunun varlığını
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2021 16:04
Doğru seçim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam Yaz İndirimleri 20 TL ve altı 10 oyun önerisi
İlginizi Çekebilir