Steam, yeni ve çok önemli bir özellik üzerinde çalışıyor

Eren Eroğlu 22.09.2021 - 10:05
Ortaya çıkan bazı Valve patentleri, Steam'in oyunları indirirken 'anında' oynama adı altında yeni bir özellik üstünde çalıştığını gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz günlerde SteamDB'nin kurucusu Pavel Djundik tarafından Twitter'da yapılan bir paylaşımla ortaya çıkan, Valve tarafından Mart 2020'de açılan bir patent, Steam'de oyun indirirken; oyuna 'anında' erişme özelliğini gözler önüne seriyor. Valve ekibinin bu sistemi uygulamak istediği gözükürken, her zamankinden çok daha hızlı olacağı belirtiliyor.

Steam, yeni ve çok önemli bir özellik üzerinde çalışıyor

Bir oyunun belli bir kısmını indirdikten sonra oyuna girebiliyor olma özelliğini; Origin, PlayStation, Xbox ve bazı diğer platformlarda her ne kadar daha önceden görmüş olsak da, Steam'in projesinin çok daha hızlı olacağını ve oyunlara 'anında' girebileceğimiz belirtiliyor. Steam'in herhangi bir oyunun yürütülebilir dosyasının okuma işlemlerini detaylı bir şekilde izleyip, oyunun indirilme sırasında belirli oyun dosyalarına öncelik vermek için dijital bir harita çizmek için bu verileri kullanacağı belirtilirken, oyunun indirme işleminin tamamlanmasına gerek kalmadan, oyunu oynanabilir kılabileceğinden bahsediliyor.

Steam, yeni ve çok önemli bir özellik üzerinde çalışıyor

Bahsedilenlere göre, bir oyunu satın aldığınız an oyuna başlayabileceksiniz. Steam, oynamaya başlamak için oyunun gereken dosyalarının çoğunu indirecek ve muhtemelen internet bağlantınıza bağlı olarak, kesintisiz birden fazla istemciden doğru dosyaları işleyecek. Steam'in üzerinde çalışmakta olduğu özellik, bazı diğer platformlardan aşina olduğumuz benzer özelliğin, çok daha gelişmiş bir versiyonunun olacağı gibi gözükürken; bunun henüz sadece bir patent başvurusu olduğunu ve projenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin herhangi bir kesinlik taşımadığını belirtmekte fayda var.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 00:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2021 06:28
Cok zekice, gerekli dosyalari bir sıraya göre indirmesi bu durumu diğer platformlarin yaptığını bir adım öteye geçirmek olur. Valve ve yapay zeka diyorum noktaliyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2021 02:08
Yapay zeka ile dünyanın tüm dillerini mesaela adam nerede yaşıyorsa oranın dili eklense hatta dublaj yapsa yapay zeka yani yıl olmuş 2077 bir zahmet + gamepad desteği olmayan oyuna gamepad desteği getirse steam kendi kolunda bu özellikçalışıyordu istese yapabiliyormuş yatmasa çalışsa biraz steam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2021 01:05
Doğru paketlemeyle çalışacak bir özellik yani iş yapımcılara düşüyor yine. Misal oyunun oynanabilir dosyaları ve ilk bölümleri önce yüklenip sonra paket paket sonraki görevler falan eklenirse singleplayer oyunlarda işe yarar. Multi oyunlarda da harita harita yapabilirler bu işi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2021 11:27
Originden örnek vermek gerekirsek pratikte o kadar iyi bir özellik değildi. Sonuçta mp bazlı oyunlar. Fakat burada repack yapanlar gibi bir hamle gerçekten iyi olurdu. Adamlar senin için gereksiz olan dillerden kurtulup alan ve bant genişliğinden tasarruf ettiriyor. 1-2gb lık ispanyolca di gereksiz
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2021 19:50
Bence de repack mantığı çok daha iyi bir yöntem. Sonuçta TR gibi bir ülkede bu yöntemde pek tutmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam, yeni ve çok önemli bir özellik üzerinde çalışıyor
İlginizi Çekebilir