Steambox'ın ilk prototipleri 3 - 4 aya geliyor

Berkant Jeff Akarcan 6.03.2013 - 12:32
Seçkin Steam kullanıcıları bir kaç ay sonra Steambox'ı deneyebilecek
Valve'ın yönetim kurulu başkanı Gabe Newell, BBC'ye verdiği röportajda Steambox'ın üç - dört ay içinde prototiplerinin test edilme aşamasına geleceğini söyledi. Kontrolör konusunda da yeni bir şeylerin arayışında olduklarını hatırlatan Gaben, partnerleriyle bu konuda en hızlı ve doğru bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Şu anki Steambox'ların - hem Valve tarafından üretilen hem de Xi3 gibi üçüncü parti firmaların ürettiği - en büyük sorununun ses ve ısı sorunu olduğunu belirten Gaben, tüm üreticilerle beraber bu sorunların ortadan kalkacağı bir prototip üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca kontrol cihazı konusunda da bilgi veren Gaben sözlerine şöyle devam etti.

"Oyuncunun ne kadar zevk aldığını ölçebiliyor olmalısınız, kalp atış hızları gibi şeyler bunlar da. Böylelikle oyunlarda yeni deneyimler sunabilebilirsiniz. Bizim şu an Steambox konusundaki en büyük engelimiz bu kontrol cihazı... Kullandığımız bir kaç kontrol cihazı prototipi var, ki bunlardan birisini seçip oyunculara sunacağız."

Üç dört ay sonra katılabileceğimiz Steambox beta testinde bu kontrol cihazlarının çoğunu göreceğimizi tahmin ediyoruz. Oyuncular bu kontrol cihazlarını test edip yorumlarını Valve'a söyleyecek ve Valve'da ürünün son aşamasında seçeceği kontrol cihazının tüm artılarını / eksilerini bilip geliştirecek. Bakalım üç dört aya yetişecek mi, yoksa yine Valve-vari bir erteleme ile karşılacak mıyız?
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 03:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steambox'ın ilk prototipleri 3 - 4 aya geliyor
İlginizi Çekebilir