Steam'e rakip olması planlanan Epic Games Store duyuruldu

Korhan ONUK 5.12.2018 - 10:53
Başarılı olabilir mi acaba?

Son zamanların en popüler oyunlarından Fornite'ın geliştirici Epic Games, Steam'e rakip kendi platformunu duyurdu. Epic Games Store adı verilen yeni oyun satış mağazası, yapımcılara Steam'den daha fazla avantaj sağlayacak.

Epic Games Store, yapımcılardan Steam'e göre daha az kesinti yapacak

Epic Games, kendi dijital oyun satış mağazasını duyurdu. Epic Games Store adlı platfrom, ilk önce Mac ve Windows için aktifleşecek, daha sonra ise Android ve diğer platformlara çıkacak. 

Epic Games Store için duyurulan en büyük şey, firmanın geliştiricilerden kestiği pay olacak. Oyun geliştiricileri Steam'de satış yaptıklarında % 70 pay alırken, Epic Games Store'da bu oran % 88 olacak. Üstelik oyununu Unreal Engine ile yapıldıysa, Epic Games'e ödemeniz gereken % 5 pay da bunun içine dahil olacak. 

Steam'e rakip olması planlanan Epic Games Store duyuruldu

Epic Games Store üzerinde içerik üreticileri ile oyun geliştiricilerinin bir arada olacağı Support-A-Creator programı aktif olacak. Bu program ile birlikte yayıncılar ve video içerik üreticileri, satılmasını sağladıkları oyunlardan pay alabilecekler.  

Epic Games Store'un mağazasında bulunan oyunlar özenle seçilecekmiş. Steam'in geçtiğimiz aylarda oyunları kontrol etmeyi bırakmıştı. Epic Games Store'un daha sonra böyle bir sisteme geçip geçmeyeceği bilinmiyor ancak bir süre kaliteli içerikler barındıracağını söylemek mümkün.

Epic Games, bu mağaza platformu ile Steam'in pazardaki gücünü kırmak istiyor. Fortnite ile elde ettikleri kitleyi kullanırlarsa, açıkçası bu işe yarayabilir. Ancak biz Türk oyuncular için önemli olan şey, Türk Lirası ile alışveriş yapıp yapamayacağımız. Bölgeye özel fiyatlandırma yapılmazsa, Epic Games Store'un bizim için çok bir anlamı olmayacaktır. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 13:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 8.12.2018 04:55
Hentai çöplüğü steam her oyunu mağazaya eklemeye devam ederse .. zaten son çıkan oyunlar acayip pahalı steam de direk şu anki euro kuru üstünden satıyor oyunları steam yavaş yavaş yerini kayıp ediyor benim için
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2018 21:51
steam in fiyat politikası gibi olmazsa çokta bişeye benzemez origins e döner. Bence steam kullanıcı için bulunmaz velinimet.Bende xbox one vari kullanmıyorum oyun fiyatları inanılmaz yüksek alet çok güzel tıpkı ps4 gibi ama oyun fiyatları aşırı yüksek ve herşeyden para alıyorlar konsol yatıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2018 13:06
Bune ya steam origin battle.net bathesda birde sen net sekılde soluyorum ya steam gelırsınız yada yok olursunuz !
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2018 16:08
Ben Steam i bırakmam bu açık bir gerçek ama oyunlar Steam a göre ucuz olursa belki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2018 16:01
iyice b*k cıktı orgins battlenet stream beteriste :D
herkez kendi magzasında satmaya çalışıyor.
10 sene önceki digital oyun satış devrine geri döndük
artık heryere üye ol ordan al oyuna döndü buda kötü.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam'e rakip olması planlanan Epic Games Store duyuruldu
İlginizi Çekebilir