Steam'in Windows XP ve Vista desteği önümüzdeki yıl kalkacak

Furkan Güler 9.08.2018 - 17:38
Aramızda hala eskide kalmış oyuncular var mı?

PC oyunculuğunun yılmaz kalesi olan Steam, ilerleyen dönemlerde atacağı bazı adımlardan bahsetti. Açıklanan bilgilere göre 1 Ocak 2019'dan itibaren Windows XP ve Windows Vista kullanıcılarına artık yeni Steam sürümleri sunulmayacak. Bugüne kadar Steam'in, bu eski işletim sistemlerini desteklemesi bile oldukça ilginç. Bir döneme damgasını vuran Windows XP, şu an sadece Microsoft tarafından Çin bölgesinde destekleniyor. Eğer aranızda hala Windows XP veya Vista kullanan kullanıcılar varsa, kendilerini en azından Windows 7'ye geçmelerini çağırıyoruz. Aksi taktirde artık Steam'in güncel sürümünü alamayacaksınız.

Steam'in Windows XP ve Vista desteği kalkıyor

Eski Steam sürümlerinin ise Chrome'dan veya diğer tarayıcılardan direkt olarak Steam'e bağlanmadığını belirtelim. Ayrıca Valve artık desteğini keseceği ilgili işletim sistemlerinde Steam'in yeni sürümünü vermeyeceğinden, Windows XP ve Windows Vista üzerinden Steam'e sık sık giriş yaparsanız güvenlik sorunlarıyla da karşılaşabilirsiniz.

Sona geldiğimizde özellikle Windows XP işletim sistemini terk eden platformlar arasına Steam de girdi. Hali hazırda çoğu donanım üreticisi Windows 7 çıktığında, Windows XP desteğini kesmişti. Windows 10'dan sonra sık sık işletim sistemi çıkartmayacağını, tam aksine Windows 10'u güncellemeyi tercih edeceğini belirten Microsoft, bakalım ilerleyen dönemlerde ne gibi adımlar atacak?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 04:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam'in Windows XP ve Windows Vista desteği yakında kalkıyor
İlginizi Çekebilir