1/2

Steel Battalion: Heavy Armor

Hasan Uğur Nayır 20.07.2012 - 16:39
Kinect ile savaşın gidişatı değişiyor, ama aleyhimize!
Platformlar XBox 360
Steel Battalion: Heavy Armor
  • Yapımcı - Yayıncı From Software - Capcom
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,First Person Shooter
Merlin Puanı 40
11 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%65
Artılar Alma zorunluluğunuzun olmadığı oyunlardan biri
Eksiler Kötü Kinect kontrolleri çıldırtabiliyor, kontrollerle birlikte sıkıcı ve kısa süren görevler sinir edebiliyor, grafikler zamanın gerisinde
Aslında Steel Battalion eski bir yapım. İlk olarak 2002’de Amerika ve Japonya’da, 2003’te ise Avrupa’da Xbox için piyasaya sürülmüş bir oyun. Genel olarak beğenilmiş, hatta oyunculardan ve incelemelerden olumlu geri dönüşler almıştı. 2004’te ise bu başarılı yapımın online tabanlı ve orijinaline benzer Steel Battalion: Line of Contact adında bir devamı geldi. Aradan 6 sene geçti ve Capcom 2010’da Steel Battalion: Heavy Armor’u duyurdu. Yapımcı koltuğunda ise Armored Core serisi, Ninja Blade, Demon's Souls ve Dark Souls’tan tanıdığımız From Software bulunuyor. Sonunda Steel Battalion yeni sürümüyle raflardaki yerini aldı.

Yeni nesil tanklar

Bilmeyenler için Steel Battalion: Heavy Armor’un konusundan bahsedeyim. 2082 yılındayız. Teknolojik çöküş yaşanmıştır. Haliyle durumlar değişince, artık uluslar teknolojinin nimetleri yerine, eski zamanlardaki gibi insan yeteneğini ön plana çıkaran savaş gücüyle topraklarını korumaya çalışmaktadır. Yaşanan büyük bir savaş vardır. Bu savaşın seyrini değiştirecek en önemli silah ise Vertical Tank (VT) denilen bir silah sınıfıdır. Bu dikey tanklar en büyük kozlardır.

FPS türündeki oyunda, VT içinde üç kişilik mürettebatımız ile birlikte çeşitli görevlere gidiyoruz. Oyunun en dikkat çekici kısmı X360 Gamepad kontrolleri ile birlikte Kinect’i bir arada kullanmayı sağlaması. Steel Battalion: Heavy Armor’da silahlarla ateş etme ve hedef alma gibi kısımlar Gamepad ile yapılırken, diğer yandan ise Kinect sayesinde farklı bir etkileşimimiz var. Mesela oturduğumuz yerden ayağa kalktığımız anda, oyundaki karakterimiz de ayaklanıyor ve VT’nin üst kapağını açıp, dışarı bakıyor. Kollarımızla aynı anda geri çekme hareketi yaptığımızda, karakterimiz ön tarafta doğru uzanıp, ufak pencereden bakıyor. Kolumuzu yukarı kaldırdığımızda, periskop aşağı iniyor ve etrafa detaylı bakabiliyoruz. Yanımızdaki mürettebatımız ile de konuşabiliyoruz. Onlarla etkileşime geçmek içinde, sağa veya sola tokat atar gibi kolumuzu hareket ettiriyoruz. Böylece karakterimiz sağa veya sola, yani yanındaki adamlara dönebiliyor.
Steel Battalion: Heavy Armor
Kinect’le sadece bu tür etkileşimleri yapmıyoruz. VT’miz hasar aldığı zaman içeri duman dolabiliyor, bu dumanı temizlememiz gerekiyor. İşte bu sırada sağa doğru eğilip, sanki paneli açarmış gibi yapmaya çalışıyoruz. Hatta elimizi dumanı dağıtmak için sallıyoruz, ama Kinect’in etki alanının biraz dışına taşırsak, bunların hiç biri oyunda olmuyor ve böylece dumandan zehirlenip, ölebiliyoruz. Kinect’le her ne kadar şu veya bu hareketi yapıyoruz diye belirtsem de, Steel Battalion: Heavy Armor’ın Kinect fonksiyonu tam bir facia yaşatabiliyor. Özellikle bu durum, görevlerde başımızı sıkıntıya sokuyor.