Stellar Blade Tepki Topladı

İlkay Eren Kartal 3.03.2024 - 00:34
Shift Up’ın yeni oyunu Stellar Blade yayınladığı dövüş mekaniğinden sonra oyuncular tarafından eleştirildi.

Yeni nesil konsolların ve özellikle Playstation’ın en büyük karın ağrılarından biri hiç kuşkusuz özel oyunlar. Yükselen PC oyunculuğu ile birlikte gözden yavaşça düşmüş gibi gözüken konsolları özel kılacak yegâne şeyin eksik olduğu şu dönemde Shift Up, Playstation 5 için geliştirdiği yeni oyunu Stellar Blade'in dövüş mekanikleri ile oyuncuların eleştirisine maruz kaldı.

Stellar Blade Tepki Topladı

Stellar Blade ile ilgili belki de en heyecan verici şey oyunun dövüş mekanikleriydi. Playstation Store’daki bir güncellemeyi fark eden bir Twitter kullanıcısı Stellar Blade’in dövüş mekanikleri hakkında daha detaylı bilgiler edinmemizi sağladı.

Video bize gösteriyor ki karakterimiz Eve çeşitli birkaç yeni hareketlere sahip. Bunlardan bir tanesi yan atak ve düşmanlarınıza hasar verdikçe bu atağı kullanabiliyoruz. Bir diğeri ise kaçınmadan hemen sonra kullanabileceğiniz bir kontra atak. Tabi ki bunlar birçok oyunda bulunan şeylerken oyunu daha ilgi çekici kılan şey bunun yanında ayrıca oyunda silahların olmasıydı. Videodan anladığımız kadarıyla firma silah konusunda elini hiç korkak alıştırmamış.

Videodan gördüğümüz kadarıyla karakterimiz lazer silahı, füzeatar ve daha birçok havalı gözüken silah kullanıyor. Bunu gören oyuncular ise oyunun dövüş mekaniğini NieR’in silahlı versiyonu olarak addetti. Bazı oyuncular ise Warhammer’ın hack-slash ve silahlısı olarak benzetmelerde bulundu. Ayrıca oynanışı kütük bulan bir güruh da yok değil. 

Geçen ay Stellar Blade’in yönetmeni Kim Hyung Tae kendilerine NieR, God of War, Sekiro ve Bayonetta gibi oyunları ilham kaynağı olarak aldıklarını söylemişti. Oyuncular videodan sonra bunun ‘açıkça’ belli olduğunu söylemekten geri durmadı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 21:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2024 14:00
[güruh = Değersiz, aşağı görülen ve küçümsenen topluluk] Hocam yanlış olmamış mı bu kelime?

Bence de combat gameplay'i kötü gözüküyor. MMORPG oyunu gibi...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2024 03:44
abi bu nedir, betimleme yolu ile anlatıyorsunuz iyi hoş ama ilgili twit nerede, o kullanıcı kim? Bizim mi keşfetmemiz lazım?

------------

Kusura bakmayın. Tweet kodunu yerleştirmemize rağmen teknik bir sorun oluşmuş. Gerekli düzenleme yapıldı.
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2024 23:01
Telapati yolu ile
Kalan Karakter: 300 Gönder
Stellar Blade Tepki Topladı
İlginizi Çekebilir