Stephen King uyarlaması ünlü Türk yönetmene emanet edildi

Ersin Kılıç 29.06.2018 - 13:36
Fatih Akın'dan sürpriz proje

Son olarak paramparça filmi ile övgüler toplayan Fatih Akın'ın Stephen King uyarlamasını çekeceği resmi olarak açıklandı. Duvara Karşı filmi ile adından söz ettiren ve daha sonra çektiği filmler ile birlikte rüşdünü ispatlayan Türk kökenli Alman yönetmen Fatih Akın, Firestarter romanının yeni uyarlamasında yönetmenlik koltuğuna oturacak.

Stephen King filmini Fatih Akın yönetecek

Kitapları en fazla sinemaya uyarlanan yazarlardan biri olan Stephen King'in Firestarter romanı ülkemizde Tepki adı ile yayınlanmıştı. İlk olarak 1980 yılında yayınlanan roman için ilk uyarlama 1984 yılında gelmişti. Mark L.lester tarafından yönetilen filmde Drew Barrymore ve David Keith gibi oyuncuları görmüştük. Romanın yeni uyarlamasında ise baş rolü kimlerin alacağı şimdiden merak konusu.

Film ile ilgili merak edilen bir diğer detay ise tabi ki Fatih Akın'ın performansı olacak. Şimdiye kadar hep kendi filmleri üzerinde çalışan Fatih Akın, muhtemelen Tepki filminin de senaryosuna yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Özel güçlere sahip olan bir kız çocuğunun, devlet tarafından alıkonulması ve üzerinde deneyler yapılmasını anlatan Tepki filminin vizyon tarihi ise henüz belli değil.

Stephen King romanı Tepki filmi Fatih Akın'a emanet edildi

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 12:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2018 19:51
80'ler versiyonunu cocukken izleiştim, betamax video zamanıydı, videoclubler felan, cok etkileyeci gelmişti, hatunun sonundaki intikam sahnesi ofkeye yenik dusmesi cok fena, stranger things teki burun kanama olayı esas bu filmden gelir, ve hatun cok atesli haberiniz olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 30.06.2018 23:14
Stephen King kitaplarını severek okudum. Filmleri bir türlü adam gibi çekmiyorlar. Sanırım yapıma ayrılan bütçeler düşük. Yani kısaca yine ucuz yönetmen, az bütçe, yine hayal kırıklığı olma ihtimali yüksek olan bir film. Umarım yanılırım.
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2018 23:22
Stephen King filmlerinin sorunu bütçe değildir. Hele Fatih Akın a ucuz yönetmen demen.. Yanlış sulardasınız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
rebitek
rebitek 29.06.2018 21:55
Fatih akın iyi bir yönetmen ama King'in romanı için yeterli olur mu o biraz zor, inşallah proje büyük bir projedir o zaman sütudyonun diğer ekipleriyle daha rahat kotarır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Stephen King romanı Tepki filmi Fatih Akın'a emanet edildi
İlginizi Çekebilir