Ücretsiz PlayStation Plus oyunu Stranded Deep'in beklenmedik yükselişi

Taylan Bal 25.07.2023 - 19:36
Birkaç yıl önce ücretsiz olarak sunulan aylık PlayStation Plus oyunu, Stranded Deep, oyuncu sayısında muazzam bir artış yaşadı ve kullanıcı tabanı adeta patladı.

PlayStation Plus üyeleri her ay ücretsiz oyunlara erişim sağlayıp, özel oyun içi paketlere ve belirli satış etkinliklerinde ek indirimlere sahip olma avantajı elde etmekte. Birkaç yıl önce ücretsiz olarak sunulan aylık PlayStation Plus oyunu, Stranded Deep, oyuncu sayısında muazzam bir artış yaşadı ve kullanıcı tabanı adeta patladı.

Stranded Deep'in yeniden canlanışı

Sony, PlayStation Plus Temmuz 2023 kataloğunda üyelerine önemli oyunlar sundu ve bu sayede oyuncular şimdi Call of Duty: Black Ops Cold War, Alan Wake Remastered ve Endling: Extinction is Forever oyunlarını ek bir ücret ödemeden oynayabiliyorlar.

Aboneler, PS Plus üyeliği süresince ücretsiz aylık oyunlara erişimi sürdürebilirler ve bu sayede ekledikleri oyunları hesaplarından kaldırana kadar oynamaya devam edebilirler. Stranded Deep, Mayıs 2021'de PS Plus üyelerine ücretsiz olarak sunulmuştu ve şimdi belirli bir nedenle oyuncu sayısında muazzam bir artış yaşadı.

17 Temmuz itibarıyla Stranded Deep'in oyuncu sayısında büyük bir artış yaşandığı açıklandı. TrueTrophies'e göre, son iki haftada oyunu oynayan kullanıcı sayısı %77 arttı. Bu artışın etkisiyle Stranded Deep, en aktif oyuncu sayısına sahip PS5 ve PS4 oyunları listesinde 44. sırada yer aldı.

Stranded Deep'in yeniden canlanışı

Aynı zamanda TrueTrophies, bu dönemde Stranded Deep'in Star Wars Jedi: Survivor, The Last of Us Part 1 ve PS5 ile birlikte gelen Astro's Playroom gibi oyunlardan daha fazla oyuncu tarafından oynandığını belirtiyor. Bu veriler, 3.3 milyon aktif PSN hesabına dayanıyor olabilir, ancak yine de oldukça etkileyici bir başarı.

Stranded Deep'in yükseliş nedeni ve ödül kazanma hilesi

Rapor, Stranded Deep'de ücretsiz bir platin madalyası kazanma imkanı veren bir hatanın olduğunu açıklıyor. İşlem oldukça basit, oyuncuların oyunu platin madalyasına sahip biriyle kooperatif modda oynaması yeterli oluyor.

Aynı verilere göre, Stranded Deep PS5 ve PS4'te en çok oynanan 200 oyun arasında bile yoktu, bu yüzden birçok hayran oyunu indirerek ücretsiz bir platin madalyası kazanma fırsatını değerlendirdi.

Mayıs 2021'de oyunu hesaplarına ekleyenlerin yanı sıra, Stranded Deep aynı zamanda PS Plus Extra ve Premium abonelerinin erişimine açık olan oyunların kataloğunun da bir parçası. Bu yüksek seviyeli PS Plus aboneleri de aynı yöntemi takip ederek koleksiyonlarına ücretsiz bir platin madalyası ekleyebilirler.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 01:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2023 10:51
Yalnız oyun acayip sarıyor yaa oradan oraya kaynak bitince sürüklüyor seni ada ada :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2023 00:44
Ahtapotu Tarkan filminden çalmışlar sanırım. Efsaneler ölmez şekil değiştirir :)
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2023 22:16
Haha, aynen
Kalan Karakter: 300 Gönder
Stranded Deep'in beklenmedik yükselişi
İlginizi Çekebilir