Stray oyununda kendi kedinizi görmek ister miydiniz?

Talha Ramazan Yüzmeç 26.07.2022 - 11:03
Annapurna Interactive'in yeni çıkan oyunu Stray, gerçek hayattaki kedisini oyuna eklemeyi başaran oyuncu ile ilgileri üzerine topladı.

Annapurna Interactive'in son oyunu Stray, benzersiz anlatımı, konsepti ve ortamıyla oyun dünyasında büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz günlerde bir oyun modu tasarımcısı oyuncuların Stray’e gerçek hayattaki kedilerini ekleyebileceğini keşfetti. Oyuncular bu durum karşısında ne kadar şok olsa da bir o kadar sevindi.

Artık kedilerinizi Stray oyununun içinde görebileceksiniz

Stray ilk olarak 19 Temmuz 2022'de piyasaya sürülmüştü. ve artık sıradanlaşmış oyunlardan sıkılan oyuncuların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Piyasaya sürüldükten sonra oyun, diğer birçok özelliğin yanı sıra benzersizliği, kedi oynanışı ve tasarımı nedeniyle oyunculardan büyük övgü almayı başarmıştı. Oyun sadece bir hafta önce piyasaya sürülmesine rağmen, kedi oyununa uygun harika modlar yaratan mod yapımcıları topluluğunun epeyce dikkatini çekti. Bir mod yapımcısı, kediyi Garfield'a dönüştüren bir Stray modu yaratırken, bir diğer yapımcı ise oyunu Heavy Rain temasına uygun hale getirdi.

Stray oyununda kendi kedinizi görmek ister miydiniz?

Bu mod tasarımcılarından biri yaptığı şey ile oyundaki tüm oyuncuların dikkatini çekmeyi başardı. Bu tasarımcı becerilerini gerçek hayattaki kedilerini oyuna eklemek için kullandı. Bu özelliği keşfeden reddit kullanıcısı MrBoptix, bulduğu özelliği vakit kaybetmeden oyuncularla paylaştı.  Gönderi, %99'luk bir oy oranı ve yüzlerce olumlu oy ile diğer Redditor'lardan büyük beğeni toplamayı başardı. Çoğu kullanıcı MrBoptix'in yaptığı şeyden etkilendi ve bunun aynısından yapmaya çalıştı. 

MrBoptix bu duruma yanıt olarak Stray'in modlanması hakkında eğitim içeren bir videoyu Youtube'da paylaştı. Ayrıca bazı kullanıcılar MrBoptix'ten parayla kendi kedilerini oyuna katmasını teklif ettiler. Pek çok hayran, kısa olması nedeniyle çoktan oyunu tamamladı ve oyunun devamı için çok umutlu görünüyorlar. Stray diğer oyunlarla karşılaştırıldığında oyun içi modlanmaya daha uygun bir sisteme sahip, ancak bu konuda henüz bir resmî açıklama yapılmadı. Bu değişiklikleri yapımcı firmanın onaylayıp onaylamadığı konusunda bir bilgi şuanlık gözükmüyor.

Oyun daha fazla popülerlik kazandıkça daha fazla buna benzer mod çıkacaktır ve bu durum oyuna olan ilgiyi daha da arttıracaktır.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2022 12:34
Oyun 6 GB. Aslında tüm kedi türlerinin, en azından çoğunun modellemesi yapılıp oyunun içine eklenebilirdi. İsteyen kendi kedisine benzeyen kedi ile oyunu oynayabilirdi. Kedi animasyonları aynı, sadece dış tasarım ve renkler farklı olurdu. Oyun da 30- 40 GB arası olur, herkes tatmin olabilirdi.
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2022 15:37
Onun yerine kendi kedi dostumuzu oyuna entegre edebilsek daha iyi olurdu bence. Oyunun kendi içinde böyle bi özellik olsa yani.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Stray oyununda kendi kedinizi görmek ister miydiniz?
İlginizi Çekebilir