Streamlabs nefret söylemlerine önlem alıyor

Murathan Özlü 6.09.2021 - 03:29
Yayıncıların bir günlük boykotunun ardından Streamlabs nefret söylemlerine karşı "Güvenli Mod"u kullanıcıların hizmetine sundu.

Dünyanın en popüler stream programlarından Streamlabs nefret söylemlerine karşı kendi önlemini aldı. Twitch'de dozu son dönemde artan Twitch nefret söylemlerine karşı Stream programı "Güvenli Mod"u devreye soktu.

"Hate raids" olarak da bilinen nefret söylemi baskınlarında, yayıncıların (genelde marjinal grupları temsil eden insanların) chatlerine "teşrif eden" sayısız troll, bahsi geçen yayıncıların chat akışlarını ırkçı veya cinsel taciz mesajları ile dolduruyorlar.

Streamlabs nefret söylemlerine cevap olarak Güvenli Mod'u devreye soktu

Streamlabs'in, Cloudbot aracına ekleyeceği Güvenli Mod ile, kullanıcıların yakın tarihteki chat geçmişlerini silme, takipçi uyarılarını kapama ve sırada bekleyen host/takipçi baskınlarını engelleme şansları olacak.  Ayrıca bu modun aktive edilmesi durumunda Güvenli Mod, chati "Sadece emoji atılabilen",  "sadece takipçilerin yazabildiği", "sadece abonelerin yazabildiği" modlara çekebilecek.


Streamlabs nefret söylemleri

Yayıncılar, kanal adminlerine ve moderatörlerine de Güvenli Mod erişimi verebilecek. Streamlabs, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

" Streamlabs olarak yayıncılarımız ve izleyicilerimiz için olumlu bir deneyim yaşatmanın yolunun onlara korunduklarını hissettikleri bir ortam yaratmada yattığına inanıyoruz. Bir yayıncı olarak siz veya topluluğunuz,  fikirlerinizi ifade ederken herhangi bir tacize uğrayacağınızdan korkmamalısınız."

Nefret söylemi Twitch'te son dönemde o kadar popüler hale geldi ki yayıncılar #ADayOffTwitch etiketi ile bir günlüğüne Twitch'den ayrıldılar. Yaşananlara karşı Twitch'in sessizliği ciddi eleştiri alırken en ciddi önlem bu aşamada Streamlabs'den gelmiş gibi görünüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
Streamlabs nefret söylemlerine önlem alıyor
İlginizi Çekebilir