Capcom Street Fighter 6'ya sessizce Denuvo'yu ekledi

Berkcan Aktürk 2.06.2023 - 15:41
PC oyunlarında tartışmalı bir yazılım olan Denuvo DRM, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Street Fighter'a sessizce eklendi.

Steam sayfası, oyunun piyasaya sürülmeden üç gün önce, 30 Mayıs'ta Denuvo Anti-Tamper yazılımı ile sessizce güncellendi. Bir süredir Steam üzerinden ön siparişe açık olan Street Fighter 6, 1 Haziran tarihinde piyasaya çıkmış bulunuyor.

Capcom Denuvo'yu Street Fighter 6'ya Da Ekledi

Street Fighter 6'ya Denuvo eklendi

Oyun korsanlığına ve bilgisayar korsanlığına koruma sağlamak adına geliştirilen Denuvo, Monster Hunter Rise ve Resident Evil 4 gibi birçok Capcom oyununa dahil edilmişti. Ancak buradaki iyi haber, Capcom eski oyunlarından Denuvo'yu kaldırmıştı.

Örneğin, Resident Evil 2 Remake, Resident Evil Village, Resident Evil 3 Remake, Devil May Cry 5 ve Monster Hunter World gibi oyunlarda artık Denuvo bulunmuyor. Denuvo , kullanıcının hile yaptığını belirlemekle kalmazken aynı zamanda, "bir gün içinde en fazla 5 farklı PC'de giriş limiti" gibi önlemleri de muhtemelen içerecektir. Yapılan bu önlem sizin de anlayacağınız gibi, hesap paylaşımını önlemek adına yapılıyor.

Denuvo destekli oyunların bazı sorunları nedeniyle, oyuncuların aklına doğal olarak Street Fighter'da da performans sorunları olup olmayacağı geliyor. Street Fighter 6'da performans sorunlarının olup olmayacağı henüz bilinmese de, söylenenlere bakacak olursak bu ihtimalin düşük olduğunu görebiliriz.

Capcom, Denuvo'yu oyunun lansmanına bu kadar yakın bir zaman kalmışken dahil ettiğini duyurması, bazı oyuncuları da muhtemelen şaşırtmış olmalı.

Ayrıca bakınız: Street Fighter 6 inceleme

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2023 06:25
Arkadaşlar RDR 2, SF gibi oldukça genç bir kitleye hitap eden oyunlardan değil. Sürekli bir aksiyon yok, biraz aksiyonlu biraz da dinlendirici. Aşırı yüksek tempolu toplasanız 3-5 sahne var. Güzel yanı şu: Denuvo yok, yani bilgisayarınız kasmaz, yağ gibi akar. Optimizasyonu çok iyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2023 20:17
Parayı verince aldığımız şeye sahip olduğumuz, paylaşabildiğimiz veya hediye edebildiğimiz güzel eski günleri özledim sanırım...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2023 16:16
Sanki dövüş oyununu korsan oynayan olur da. Denuvo iyi kandırıyor bu şirketleri. Capcom da uyanıklık yapmış, şimdi tekrar puanlanması lazım oyunun. Diğerleri denuvo kaldırıyor bunlar sonradan oyuna ekliyor.
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2023 18:37
Haberi okumadığın nasılda belli. Denuvo sadece koruma amaçlı değil, hesap paylaşımını engelleme amaçlı da kullanılıyor. Aytıca dövüş oyunlarını da korsan oynanabiliyor online olarak. Bilgin yoksa sus.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Street Fighter 6'ya Denuvo eklendi
İlginizi Çekebilir