1/2

Street Fighter x Tekken

Mahmut Saral 16.03.2012 - 16:59
Doğdular, büyüdüler, bir aradalar!
Platformlar PlayStation 3, XBox 360
Street Fighter x Tekken
  • Yapımcı - Yayıncı Capcom - Capcom
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Dövüş
Merlin Puanı 85
Artılar İki büyük dövüş ismi, yeni oyunda bir arada. Güç taşları seçimi, ayrı bir hava katmış.
Eksiler Multiplayer oyun esnasında yaşanan bazı teknik problemler
Street Fighter x Tekken
Street Fighter x Tekken
Oyun dünyasının iki efsane dövüş serisi Street Fighter ve Tekken, yeni bir seri için birleşme kararı aldı. Ve bu serinin ilk üyesi olan Street Fighter X Tekken, Capcom tarafından geliştirilerek geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu. Bize de bu ikiliye katılmak ve Pandora'nın getirilerini birlikte çözmek kaldı. Evet, birçok oyun ve filme konu olan Pandora, bu kez Street Fighter X Tekken'de karşımıza çıkıyor. O halde...

Dövüş başlasın

Sonsuz uzay boşluğundan dünyamıza düşen bir taş, hem korku hem de merak uyandırır. Ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur, ancak yanına yaklaşıldığında, insanlara özel güçler sağladığı fark edilir. Yine de taşın sırrı çözülemediği için ona Pandora adı verilir ve adalet için savaş başlar.

Oyunumuzda, Street Fighter ve Tekken evreninden aklınıza gelebilecek birçok önemli dövüşçü bulunuyor. Guile, Law, Chun-Li, King, Vega, Heiachi, Ryu, Ken, Dhalsim ve Yoshimitsu gibi dövüşçüler, ilk öne çıkan isimler. Oyunun Blu-Ray diskini PS3'ümüze taktıktan sonra, 20 MB büyüklüğünde bir yükleme yapıyor ve ardından menüye adım atıyoruz. Kısa süre sonra bir ibare beliriyor ve ücretsiz olarak Mega Man ve PacMan karakterlerini oyunumuza dahil ediyoruz. Daha başlar başlamaz hediye aldığımız gibi, menülerde gezinerek de bir trophy açmayı sağlayabiliyoruz. Daha dövüşmedim bile yahu, Trophy işini bari bu kadar aşağılara çekmeyin, neyse...

Hemen Arcade başlığını seçiyor ve dövüşe başlıyoruz. İki karakter slotuna sahip olduğumuz için, iki dövüşçü seçmemiz gerekiyor. Doğal olarak karşımıza da her karşılaşmada iki dövüşçü çıkıyor. Eğer istersek, yanımıza arkadaşımızı da alarak aynı konsolda, aynı takımda yer alarak dövüşebiliyoruz. Böylelikle aynı takımdaki iki dövüşçü de, gerçek kişiler tarafından kontrol ediliyor.

Senin canın dayak istiyor galiba...

Dövüşçülerimizi belirledikten sonra, kostümlerini ve saldırı türlerini seçebiliyoruz. Burada devreye güç taşları giriyor. Az evvel bahsettiğimiz Pandora'nın bize sunduğu güç taşları, burada giriyor devreye. İstersek çok hızlı hareket edebilir, istersek dayanıklı olabilir, istersek de okkalı tokatlar atabiliriz. Bunları, dövüşçü ekranındayken ayarlayabiliyoruz. Tabii karakter ayarları başlığına gidersek, bitirici vuruşlardan kontrollere, kullanabileceğimiz taşlardan kostümlerimize kadar birçok seçimi ayarlayabiliyoruz.

Street Fighter X Tekken'in dövüş mekaniği gayet rahat ve eğlenceli. Üç boyutlu arka plan önüne kurulan iki boyutlu dövüş sistemi, oyuncuyu eski ve yeni dövüş oyunlarının arasında seyahate sürüklüyor. Bir yandan düşmanlarımızla ilgilenirken, bir yandan da renki ve güzel çevre detaylarına göz atabiliyoruz. Hatta bu sebeple yaşadığımız ufak konsantrasyon kayıpları, bize fazlasıyla yumruk ve tekme olarak geri dönüyor. Yapabileceğimiz kombo hareketlerle ekrandaki şenlik artarken, karakterlerimizin formunu iyice bulmasıyla etkileşime geçen güç taşları, rakiplerimizi pestil etmek için güzel fırsatlar sunuyor.