1/3

Street Fighter X Tekken (PS Vita)

Murat Halilbeyoğlu 10.04.2012 - 18:01
Tek bir parmak Shoryuken çekmek
Bu sene 25. yılını dolduracak olan Street Fighter’ın her yeni döneme ayak uyduran bir oyun olması onun ciddi anlamda ne kadar başarılı ve esnek bir yapım olduğunu gösterir. Bunca zaman her ne kadar yeni karakterlerle sürekli olarak içeriğini zenginleştirse ve bazı ana karakterler artık yerini bu genç nesillere bıraksa da dövüş oyunları alanında daimi bir vazgeçilmez olarak kalmıştı Street Fighter.

Öte yandan Tekken’in de yeri yadsınamaz kesinlikle. Street Fighter ne kadar hayal gücü yüksek bir fantastik dövüş oyunu ise, Tekken de bir o kadar gerçekçi (en azından çoğunluğu) ve sağlam temellere kurulmuş bir oyundur.

İşte Capcom ve Namco Bandai’nin bu iki oyunu bir araya getirmesindeki en büyük özellik de zaten bu zıt yapıları ve benzerlikleridir. Şu sıralar PlayStation 3 ve Xbox 360 sahiplerinin zevkle oynadığı, yakında PC sahiplerinin de kavuşacağı bu efsanelerin buluşma oyunu sonbahar gibi Sony’nin yeni el konsolu PS Vita’ya da çıkacak. Bakalım bizi bu ufak cihazda ne gibi bir sihir bekleyecek?


Her şeyin başı platform
Bildiğiniz gibi geçen hafta Capcom’un İtalya’da düzenlemiş olduğu Captivate etkinlikteydik. Burada firma bizlere Street Fighter X Tekken’in PS Vita versiyonu hakkında oldukça detaylı bilgiler verdi.

Street Fighter X Tekken’in PS Vita versiyonunda yapımcılığı üslenen Tomoaki Ayano ile yaptığımız röportajda ilk olarak çoklu platform oyunlarının en büyük tehlikesi hakkında iç rahatlatıcı bir bilgi edindik. Ayano’nun bizlere söylediğine göre Street Fighter X Tekken PS Vita versiyonu konsol versiyonunun basit bir portu olmayacak. St X Tekken, PS Vita’nın tüm fiziksel özelliklerini kullanabileceğiniz bir oyun olması için hazırlanıyor.

Street Fighter X Tekken (PS Vita)
Her şeyden önce PS Vita versiyonunda 12 yeni karakter bulunacak. Üstelik bu karakterler oyunun hem Vita hem de PS3 versiyonuna sahip olanlarda PS3’te de oynanabilecek. Bu karakterler; Street Fighter tarafından Blanka, Cody, Dudley, Elena, Guy ve Sakura iken Tekken tarafında Alisa Bosconovitch, Bryan Fury, Christie Monteiro, Jack, Lars Alexandersson ve Lei Wulong olacak.