Stronghold Crusader 2 sadece Steam’de

Merlinin Kazanı 17.01.2014 - 14:24
Orta Doğu savaşlarında ilk perde
Firefly Stüdyoları Valve şirketinin Steam platformunun Stronghold Crusader 2’yi oynamak için gerekli olduğunu açıkladı. 2014 baharında yayınlanacak oyun için Pazarlama Müdürü Nick Tannahill bu haberi oyunun strongholdcrusader2.com adresindeki resmi sitesindeki blogda duyurdu. Geliştiriciler bu kararın sebebini şöyle açıklıyor:

“ Bağımsız geliştiriciler olarak kaynaklarımız kısıtlı. Crusader 2 projesinin büyük bir bölümünde oyun üzerinde çalışan 2 tam zamanlı programcı ve 2 tasarımcımız vardı… Bununla birlikte, Crusader 2’nin yine de oyuncuların modern bir gerçek zamanlı strateji oyununda bulmayı isteyeceği ve ilk Crusader oyununa layık bir devam oyununda görmek isteyeceği tüm iyi ve kullanışlı özellikleri sunmak istiyoruz. Oyunun çoğunu kendi başımıza iyi bir şekilde idare edebiliyoruz, dolayısıyla çarpışma (skirmish) modu, yapay zeka, tek oyunculu sefer (campaign) modu ve co-op gibi diğer temel oynanış özellikleri Firefly tasarından dikkatle tasarlandı. Fakat başarımlar, oyun davetleri, oynanış istatistikleri gibi ikincil özellikler çoğu oyuncumuzun kullandığı Steam vasıtasıyla sağlanacak.”

Stronghold Crusader 2 sadece Steam’de
Oyunu Steam üzerinde yayınlamanın hem geliştirme ekibi hem de oyuncular açısından yararlarını sıralayan Nick, ya piyasaya sürüldüğünde ya da sonraki güncellemelerle oyunda bulunmasını planladıkları özellikleri şöyle sıralıyor:

-Başarımlar
-Sesli Sohbet
-Bulut Kaydetme
-Atölye (Workshop) Desteği
-Oyun Davetleri
-Oynanış İstatistikleri
-Kart Takası, Alım/Satımı

Firefly’ın kararının esas sebebi, şirket 1999’da kurulduğundan beri tüm Stronghold oyunlarında olduğu gibi oyunun geliştirme sürecini zamanında tamamlamak. “Bu özellikler için kendi araçlarımızı yapmamız için gerekecek süre oyunun ertelenmesine sebep olacaktı ki bunu hiç kimse istemiyor… Biraz klişe olacak ama bu kazan-kazan durumu, biz böylece türün hayranlarının beklediği özellikleri oyunda gecikmeye sebep olmadan ve dikkatimizi esas oynanış öğelerine vererek oyuna ekleyebiliyoruz.”

Crusader 2’yi Steamworks’e entegre etme planlarına rağmen, Crusader 2’yi piyasaya sürüldüğünde fiziksel kutulu versiyonuyla almayı uman hayranlar rahat edebilirler. Stronghold Crusader 2’nin kutulu versiyonu çok sayıda farklı bölgede satışta olacak, fakat yine de yüklemek ve oynamak için Steam gerekecek.

-Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
Stronghold Crusader 2 sadece Steam’de
İlginizi Çekebilir