Şu adamları bir rahat bırakın

Murat Halilbeyoğlu 4.01.2013 - 17:10
İflas eden THQ'da sular durulmuyor!
Birkaç hafta önce iflasını açıklayan ve elindeki değerleri satışa çıkaran THQ için firmanın CEO'su Jason Rubin bunun bir son değil tam tersine başlangıç olduğunu belirtmişti.

Rubin'in bunu söylemesindeki başlıca sebep ise firmanın Clearlake Capital Group adlı yatırım firmasına satılmış olması ve elindeki IP ile geliştirici ekibin hala aktif bir şekilde işlerinin başında olmaları.

Lakin herkes olaya bu kadar toz pembe bakmıyor. Anlatacağımız mevzu çok teknik ve yasal terimler içeriyor olsa da kısacası THQ yatırımcılarından bir grup bu satışın şekline karşı çıkıyor. Onlara göre firma bir bütün olarak değil de parça parça satılmalıymış.

Şu adamları bir rahat bırakın
Bir itiraz da Amerikan Mütevellisi  Roberta DeAngelis'ten geliyor. Kendisi bütün bu olayın çok hızlı ilerlediğini düşünüyor. Nitekim bu durumda satış için başka teklif götürebilecek kimsenin çıkmayacağını, firma başka bir yere satılsa dahi Clearlake Capital Group'un her şekilde 2.25 milyon doları cebe indireceğini belirtiyor. Dolayısı ortada bir rekabet söz konusu olmayacak.

Şu an için tek söylenti firmaya Fransız oyun dağıtımcısı Ubisoft'un göz koyduğu idi, ancak o konuda da yeni bir gelişme yok.

Normalde 30 gün içinde gerçekleşmesi beklenen satış ile ilgili son durumlar bu şekilde. Bakalım ilerleyen günler bize THQ'nun kaderi ile ilgili nasıl bilgiler getirecek?
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2024 03:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Şu adamları bir rahat bırakın
İlginizi Çekebilir