Super Mario 64 Plus modu birçok iyileştirme ile yayınlandı

Burak Bahar 8.04.2021 - 14:16
Birçok iyileştirmenin yanı sıra ekstra kontroller ve kamera sistemi gibi güncellemeleri içeren Super Mario 64 Plus adında bir modifikasyon yayınlandı.

Türk bir bağımsız oyun geliştiricisi, kamera ve kontrolleri iyileştirilmiş ve 60 FPS modu eklenmiş Super Mario 64 Plus modifikasyonu yayınladı.

Bir "oyun" olarak nitelendirebileceğimiz Super Mario 64 Plus orijinal PC portunun sorunlarını gidermekle kalmayıp, aynı zamanda ekstra özelliklerle oyunu geliştirmeyi başarmış bir girişim olarak karşımıza çıktı. Bir Türk bağımsız oyun geliştiricisi MorsGames tarafından yapılan oyun, oldukça yoğun bir ilgi ile karşılandı.

Daha fazla ayrıntıya girmemiz gerekirse Super Mario 64 Plus daha duyarlı kontrollere, geliştirilmiş kamera ve hareket sistemine sahip diyebiliriz. Bir yıldız aldıktan sonra mevcut seviyeye devam etme gibi ek özellikleri de var. Dahası 60 FPS modu getiriyor. Oyunun orijinal sürümü 30 FPS'de çalışıyor. Bu nedenle birçok Super Mario hayranının ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.

Super Mario 64 Plus özellikleri

  • Daha duyarlı kontroller
  • Geliştirilmiş kamera sistemi
  • Geliştirilmiş hareket seti
  • Bir yıldız aldıktan mevcut seviyeye devam etme yeteneği
  • İsteğe bağlı ekstra modlar
  • 60 FPS desteği
  • Çeşitli hata düzeltmeleri

Super Mario 64 Plus modu yayınlandı

Şimdiden 17.000'in üzerinde görüntülenme ve 8.000'in üzerinde indirme alan modifikasyon, 2.51MB boyutunda ve henüz dört gün önce yayınlandığı için şu ana kadar ek bir güncelleme almadı. Super Mario 64 PC portunun geliştirilmiş bir modifikasyonu olan Super Mario 64 Plus oyununu bağlantıdaki siteden indirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Super Mario 64, Sunshine ve Galaxy tek pakette geliyor

Yapımcı Kaze Emanuar, zamanında Super Mario 64'ü 60 FPS olarak çalıştırılabilen mod yayınlanmıştı. Super Mario 64'ün çalıştığı oyun motoru, tamamen sahip olduğu FPS'e entegre olmuş durumda. Sağlıklı ve normal hızda devam etmesi için oyunun 30 FPS'de kalması şart. Fakat Kaze Emanuar, bunun üstesinden gelerek ve kodlamalar üzerinde birtakım değişiklikler yaparak oyunu hem 60 FPS'de tutabilmişti. İlgili habere ulaşmak için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Super Mario 64'ü 60FPS olarak çalıştırılabilen mod yayınlandı

Modifikasyon ile alakalı herhangi bir desteğe ihtiyacınız varsa Super Mario Flashback'in bağlantıdaki resmi Discord sunucusuna katılabilirsiniz. Biraz daha fazlasını öğrenmek, oyunun detaylarını kontrol etmek veya sorun bildirmek istiyorsanız bağlantıdaki Github sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.

Bir Türk bağımsız oyun geliştiricisi tarafından orijinal PC portunun modifiye edilmesiyle ortaya çıkmış Super Mario 64 Plus hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Super Mario 64 Plus modu birçok iyileştirme ile yayınlandı
İlginizi Çekebilir