Super Mario Bros filmi büyük başarı yakaladı

Ersin Kılıç 1.05.2023 - 12:04
Oyun dünyasının en ikonik karakterinin sinema uyarlaması olan Super Mario Bros filmi bir milyar doları aşarak büyük bir başarıya imza attı.

Super Mario Bros filmi her ne kadar eleştirmenler tarafından düşük puanlar alsa da seyirci tarafından beğeni topladı. Bu beğeni tabi ki dünya çapında filmin gişesine de yansımış durumda. Öyle ki film büyük bir başarı yakalayarak bir milyar dolar barajını aşan filmler arasına girmeyi başardı.

Super Mario Bros filmi 1 milyar doları aştı

Filmin bu başarısı aynı zamanda animasyon kategorisinde de sıralamaya girmesini sağladı. Super Mario Bros filmi 1 milyarı aşarak ve Despicable Me 2, Minions: The Rise of Gru gibi filmleri geçerek en çok hasılat elde eden 10 animasyon filminden biri oldu.

Üstelik filmin bu başarıyı yakalaması 26 günde gerçekleşti. Hala vizyonda olduğunu göz önüne alırsak sıralamada daha yukarı çıkma ihtimali de bulunuyor.

Super Mario Bros filmi

Super Mario Bros filmi  geçtiğimiz hafta sonu Amerika'da 40 milyon dolar daha kazanarak toplamda 490 milyon dolara ulaştı. Dünya çapında ise film 68,31 milyon dolar kazandırdı ve toplamda 532,45 milyon dolara ulaştı.

Film aynı zamanda Minions ve Despicable Me 3'ten sonra 1 milyar dolar barajını aşan üçüncü Illumination filmi oldu. Universal tarafına baktığımızda ise filmin Jurassic World Dominion ve ilk Despicable Me filmlerini dahi geride bırakarak tüm zamanların en büyük yedinci Universal Filmi olmayı da başardı.

Bu başarı tabi ki Nintendo'nun filmleri için düğmeye basmasına da vesile olabilir. Son olarak ünlü yönetmen Neill Blomkamp, kendisine "Metroid filmi için teklif gelse yönetir miydiniz?" sorusuna "Kesinlikle" cevabını verdi. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 08:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2023 08:51
Nintendo filmin korsanına bile telif atmış, kaldırtmış her yerden :))) Adamlar acımasız valla :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Super Mario Bros filmi
İlginizi Çekebilir