Super Mario Bros. U Deluxe İncelemesi

Korhan ONUK 15.01.2019 - 10:41
Standart iki boyutlu platform oyunu Nintendo Switch üzerinde de eğlenceli mi?
Platformlar Nintendo Switch, Wii U
Super Mario Bros. U Deluxe
  • Yapımcı - Yayıncı Nintendo - Nintendo
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aile oyunu,Platform
Merlin Puanı 80
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%95
Artılar +Sekiz farklı diyara ayrılmış bölüm tasarımları
+Eğlenceli oynanış
+Grafikler
+New Super Luigi U içeriği
+Toadette ve Peachette
Eksiler -Kayıt sistemi
-Tekrar eden müzikler
-Super Mario Bros. U oyununa bir şey eklemiyor

Nintendo, Wii U oyunlarını yeni konsolu Nintendo Switch'e getirmeye devam ediyor. Bu furyanın son halkası olan Super Mario Bros. U Deluxe,  11 Ocak 2019 tarihinde Nintendo Switch için çıkış yaptı. 

Super Mario Bros. U Deluxe İncelemesi

Super Mario Bros. U Deluxe, daha önce de söylediğimiz gibi Wii U için çıkan Super Mario Bros. U oyununun yenilenmiş ve Switch için uyarlanmış hali. Super Mario Bros. U Deluxe, ayrıca kendi içerisinde New Super Luigi U oyununu da barındırıyor. Böylelikle oynayacağınız bölüm sayısı ikiye katlanmış oluyor.

Super Mario Bros. U Deluxe içerisinde toplamda beş karakter yer alıyor. Bunlar Mario, Luigi, Toad, Toadette and Nabbit. Mario, Luigi ve Toad'ın oynanışları birbirine benzese de, Toadette ve Nabbit ile oynadığınızda işler biraz daha kolaylaşıyor. Super Mario Bros. U Deluxe ile yeni eklenen karakterimiz Toadette, oyunda bulabileceğiniz Super Crown adlı eşya ile Peachette'e dönüşüyor, havada süzülme ve çift zıplama yetenekleri kazanıyor. Nabbit ise oyundaki yaratıklardan etkilenmiyor, böylece oyun sadece dümdüz koştuğunuz bir platform oyununa dönüşüyor. 

Super Mario Bros. U Deluxe


Super Mario Bros. U Deluxe'te 82 farklı bölüm var. Bu bölümler farklı temalarda tasarlanmışlar ve zorlukları giderek artıyor. İlk başlarda elinizi kolunuzu sallayarak bölümleri geçerken, daha sonrasında kendinizi yirminci kez aynı bölümü denerken bulabiliyorsunuz. Özellikle oyunun sonlarına doğru karşılaştığınız bazı bölümler, geliştiricilere bol bol selam göndermenize sebep olabiliyor (veya Switch'i kırmanıza). 

Sabırlı bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsanız, hatta ve hatta acıdan zevk alıyorum diyorsanız, Nintendo sizleri de düşünmüş. New Super Luigi U ile bu 82 bölümü tekrar oynayabiliyorsunuz, ancak normal bölümlerden farklı olarak, burada süreniz inanılmaz kısa ve en ufak yavaşlığınızda bölümü tamamlayamıyorsunuz. New Super Luigi U kısmında karakterleriniz daha yükseğe zıplayabiliyor ancak Mario karakteri ile oynayamıyorsunuz. 

Oyunun ana hikayesindeki görevlerin yanı sıra, keşfedilmeyi bekleyen gizli yerler de yer alıyor. Neredeyse her bölümde farklı bir gizli bölüm olduğunu düşünürsek, her bölümü tekrar tekrar oynamanız gerekecek. 

Super Mario Bros. U Deluxe
Super Mario Bros. U Deluxe'ü arkadaşlarınızla beraber dört kişiye kadar birlikte oynayabiliyorsunuz. Zaten oyunun en büyük keyfi de burada çıkıyor. Bazı noktalarda birlikte çalışarak bölümleri hızlıca tamamlayabileceğiniz gibi, tam kaosun ortasında da kalabiliyorsunuz.  

Super Mario Bros. U Deluxe'ün sahip olduğu en büyük sıkıntılardan birisi kayıt sistemi. Oyunda sadece boss dövüşlerinden sonra kayıt alabiliyorsunuz. Kayıt aldıktan sonra oynar ve birkaç bölüm geçtikten sonra ölürseniz, ilerlemenizi kaybediyorsunuz. Oyunda bulunan bir Hızlı Kayıt sistemi de mevcut, ancak bunu kullanmadan oyundan çıkar veya Nintendo Switch'in şarjı biterse, en son kaydınızdan oynamak zorunda kalıyorsunuz. Basit bir şey gibi dursa da, gerçekten geçmek için soğuk terler döktüğünüz bir bölümü tekrar oynamak zorunda kalmak hoş bir deneyim olmuyor. 

Super Mario Bros. U Deluxe
Super Mario Bros. U Deluxe, televizyon ünitesine bağlayıp oynadığımızda 1080p, taşınabilir modda oynadığımızda ise 720p çözünürlük veriyor. İki modda da oyun 60 FPS kilitli olarak geliyor. Kontroller ile ilgili yaşanılan bir iki sıkıntı dışında, Super Mario Bros. U Deluxe'ün genel olarak oyunun Nintendo Switch üzerinde sorunsuz çalıştığını söyleyebilirim.

Oyunun grafikleri Nintendo Switch üzerinde gerçekten harika duruyor. Konsolun bu konuda kesinlikle başarılı. Ancak grafikler için söylediklerimi, oyunun müzikleri için söyleyemeyeceğim. Oyunun müzikleri tekrar edici, sizi gaza getirmekten ziyade bir noktadan sonra can sıkıcı oluyor. 

Super Mario Bros. U Deluxe, Super Mario Bros. U oyununu yeni nesile başarılı bir şekilde aktarıyor. Eğer ki saf eğlenceye odaklı oyunları seviyorsanız ve Super Mario Bros. U oyununu es geçtiyseniz, Super Mario Bros. U Deluxe gerçekten alınması gereken bir oyun. Özellikle ailenizle veya arkadaşlarınızla oynayacaksanız, alabileceğiniz en doğru oyunlardan birisi Super Mario Bros. U Deluxe. Ama önceki oyunu oynadıysanız, yeni bir şey içermediği için alıp almamak tamamen size kalmış. 

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 22:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.10.2022 22:39
beğendim oyunu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2019 18:15
2,5k ya konsol alıyorsun exculsive oyunu bu şaka gibi :) Gerçi nintendo fazla bişey beklememek lazım
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2019 10:39
Memlekette ucuz bişey kaldı mı
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2019 00:12
Birbirine benzeyen oyunlardan sıkıldığında nintendo yanaşacağın ilk limandır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.01.2019 21:42
Sizden başka yazılı inceleme yapan kalmadı. Yoshi’s Crafted World incelemesinide bekliyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2019 20:27
Cemu emulator de rahat rahat takılmadan oynayabilirsiniz. http://cemu.info/
MK Okuru
MK Okuru 17.01.2019 19:12
WiiU versiyonu eski sonuçta bir sorun olmaz.
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2019 19:56
Kendi romunu kullanmıyorsan yasadışı iş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2019 18:01
Oyun başta zor geliyor ama sonra alışıyorsunuz. Ayrıca haritada bazı gizli bölümler var. Youtube da bu bölümleri nasıl açacağınızı gösteren videolar mevcut.
Naru61
Naru61 17.01.2019 04:31
Kendim araştırıp bulmayı yeğlerim ki kendim başardım olsun.Yoksa oyunculuğun anlamı ne?Herşeyi basit olması sıkıcı.Madem yotube da videoları var.Oyununda videosu var.Satın almadan ordan videoları izlerdim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Super Mario Bros. U Deluxe
İlginizi Çekebilir