Super Mario 25 yıl sonra kendi konsolunda renk cümbüşüne girdi

Mehmet Atilla Turan 27.12.2017 - 19:57
Retro oyun topluluğu yine iş başında

1989 senesinde Nintendo, el konsolları piyasasını Game Boy ile sallamıştı. Nintendo'nun Nintendo Entertainment System'inde popüler olan oyunların bir küçük versiyonları Nintendo Game Boy'da bulunuyordu. Tabii tek bir eksik ile: renksiz ekran.

Yirmi beş yıl sonra oyun sonraki konsola uyarlandı

Game Boy'un bir üst versiyonu, renk sorununu ortadan kaldırmıştı. Game Boy Color, normal Game Boy'dan bir hayli küçük ve renk desteği ile oyunculara 1998 yılında sunulmuştu. Bazı önemli oyunlar Game Boy Color için özel çıkarılırken sistem için özel olarak bir Super Mario oyunu bulmak aşırı zordu. Bunun farkında olan Ivan Delgado adındaki eski oyuncu, Super Mario Land 2: 6 Golden Coins oyununu değişiklikler yaparak Game Boy Color'a renkli olarak uyarlamayı başardı. Kanıtını da aşağıdaki videodan izleyerek görebilirsiniz.



Sadece renklendirip Game Boy Color'a uyarlamakla kalmayan Ivan, Super Mario Land 2'ye Luigi'yi eklemiş bulunuyor. Beklendiği gibi Luigi'nin kendi özellikleri de oyun içinde kullanılabiliyor. Game Boy Color'un özel renklendirme çipinden güç alan ROM, çoğu eski oyuncunun uzun süredir beklediği bir proje. "Super Mario Land 2 DX" adındaki bu proje, herhangi bir Game Boy Color emülatöründe sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 01:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Super Mario Land 2 yirmi beş yıl sonra renklendirildi
İlginizi Çekebilir