1/2

Super Street Fighter IV: Arcade Edition

Özgür Yıldız 8.07.2011 - 17:03
Arcade'e selam, dayağa devam
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Super Street Fighter IV: Arcade Edition
Merlin Puanı 80
Artılar Online modlar biraz daha geliştirilmiş. Dört adet yepyeni karakter. Eğlenceli bir oynanabilirlik sunuluyor.
Eksiler Konsollar için pek fazla yenilik içermiyor. Street Fighter IV'e sahip olanlara hiçbir şey ifade etmiyor.
iPhone’da zaman zaman oynadığım Street Fighter IV’ü saymazsak, uzun süredir dövüş oyunlarından, özellikle de Street Fighter’dan uzak kaldım. Daha çocukken ilk “atari”mde oynadığım (Çin malı bir NES klonuydu) Street Fighter aklıma geldi, Arcade Edition’ın diski elime geçtiğinde. O versiyonda şimdi M.Bison olarak tanıdığımız karakter, kopyacı Çinliler tarafından “Vega” olarak değiştirilmişti ve sadece yerde kayma hareketiyle bütün rakipleri altedebiliyordunuz.

O zamandan bu zamana çok şey değişti. Eğlence faktörü, görüntü kalitesi, sesler, oynanış... Her özellik katlanarak gelişti. 3D’nin de katılmasıyla Street Fighter markası da yeni yüzüne kavuşmuş oldu. Serinin son oyunu da bu profile uymuş, ancak PC oyuncularını unutmuş şekilde sadece konsollar için piyasaya çıkmıştı. İşte Super Street Fighter IV Arcade Edition, PC’cilerin dövüş açlığını gidermek için tam da bu noktada karşımıza çıkıyor.

Super Street Fighter IV: Arcade Edition

Chun-li’yi dövmeyen dizini döver

Arcade edition, konsol oyuncuları için büyük değişiklikler sunmuyor. Bu yüzden PC oyuncularının öncelikle buradaki incelemeyi okumalarını tavsiye ediyorum. Orijinal Super Street Fighter IV için bir DLC olarak da indirilebilen Arcade Edition, özellikle Street Fighter fanatikleri için hazırlanmış. Bu sürümde oyuncular kendi özelliklerini ve puanlarını görebiliyor, online maçlardan önce görülen istatistikleriyle birlikte 30 karakterlik bir mesajı da karşı tarafa gösterebiliyorlar. “Elite Channel” özelliğiyle 3000 PP ve yukarısına sahip oyuncuların tekrar videolarını izleyebiliyoruz. Böylelikle elinizde cipsiniz varken oyuna ara verip bu videoları izlemeniz mümkün. Bu şekilde oyunun çevrimiçi özelliği de bir tür yarışmaya dönüşüyor. Daha iyi puanlar alıp “Elite Channel”da tekrar videonuzu yayımlamak, oyundaki prestijinizi oldukça yükseltebiliyor.

Arcade Edition’la birlikte oyundaki karakter sayısı da 35’ten 39’a yükseliyor. Eklenen 4 karakter ise Evil Ryu, Oni, Yun ve Yang’dan oluşuyor.

Hadouken? – Kusura bakmayın taze bitti.

Bu yeni dörtlüden ilki Evil Ryu. Şeytan Ryu da diyebileceğimiz bu olduka sinirli ve alev soluyan arkadaşımız, bir nevi Akuma-Ryu karışımı. İleri ve geriye ışınlanabilen Evil Ryu, Hadouken ve Shoryuken hareketlerini de gerçekleştirebiliyor. Şarj edilebilen Ultra Fireball gibi bazı hareketleriyle de online maçların gözdesi olacağa benziyor.