1/2

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan'dan özel cevaplar! (Röportaj)

Merlinin Kazanı 1.05.2014 - 11:41
Çok özel bir söyleşi ile karşınızdayız
Geçtiğimiz haftalarda Turkcell Superonline, Joygame işbirliğiyle GOLEY’i oyunseverlerin beğenisine sundu. İşbirliği kapsamında Turkcell Superonline’ın oyunsever müşterileri için internet  sitesinde Superplay adı altında özel bir oyun sayfası oluşturuldu. İlk aşamada Joygame lisanslı oyunların yer aldığı Superplay oyun portalinde oyunculara özel ilk kampanya, gerçek futbol deneyimi yaşatan GOLEY için düzenlendi. Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, basın toplantısında yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyen ve çok geniş kitlelerin eğlence aracı haline gelen oyun sektörünün önemine işaret etti. Dahası Merlin'in Kazanı'na çok özel cevaplar verdi:

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan'dan özel cevaplar! (Röportaj)


Murat Oktay:
Superonline olarak yeni bir dünyaya giriş yapıyorsunuz. Turnuva yapmak ve bu tarz deneyimlerinizin olması çok farklı ama şu an tamamen işin farklı bir alanına atıldınız. Öncelikli olarak bu alana girerken neyi hedeflediniz?

Murat Erkan: Biz Turkcell Superonline olarak şunu sağlıyoruz; bir platform. Bu platform, internet teknolojilerini kullanarak son kullanıcıya hizmet götürmek ancak tabii ki her şeyi biz yapamayız. Burada uzman firmalarla beraber bu platformda oyun olsun, oynayan ve eğlence olsun, eğitim olsun, sağlık olsun, sektördeki önde gelen üreticilerle ve içerik üreticileriyle, ürün sağlayıcılarıyla  bir araya gelmeyi; hem onlara destek vermek istiyoruz, hem de bu platform üzerinden biz yüksek hızlı fiber hizmeti sağlamayı istiyoruz. Hız, bizim en önemli değer çekirdeğimiz. Bunun üzerinden yapabildiğimiz kadar, son kullanıcıya bunu kullandırmak, bunun faydalarını anlatmaya çalışıyoruz. Oyun da bizim için böyle bir şey. Doğru firma çok önemli bunu yaparken, herkesin de bu platformda olması da bizim de kendi alt yapımızın yöneliminin yanında markamıza da katkı sağlamasını bekliyoruz. Biz oyun işinde, insanların kalbini kazanmak istiyoruz açıkçası çünkü çok ciddi oyunsever var.

Murat Oktay: Peki JoyGame ile ortaklığınız nasıl gerçekleşti?

Murat Erkan: Biz Türkiye'de baktık, bu işi kimler yapabilir diye. Ayrıca yerli firmaları da desteklemek gerektiğini düşünüyoruz. Yani bu işlerde herkes bir yerden, doğuyor, büyüyor ve gelişiyor. Bunu yaparken, bizim gibi şirketler, yerli şirketlere destek olmalı. Türkiye'de bu işi kim iyi yapıyor baktığımda Joygame bizim dikkatimizi çekti ve baktık ürünlerine, özellikle Goley gibi. Daha önce yaptığı ürünlerine de baktık ama Goley çok dikkatimizi çekti. Biz bu platformu özellikle Superonline kullanıcılarına yüksek hızda götürmemiz gerektiğini düşündük ve bu platforma bir lider imaj götürmek istedik.

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan'dan özel cevaplar! (Röportaj)
Murat Oktay: Siz de takdir edersiniz ki oyuncuların düşük ping seviyelerine ihtiyacı var. Superonline tarafında da bu tarz sıkıntıların olmadığını ama oyunculara yönelik özel paketleriniz olacak mı?

Murat Erkan: Biz zaten oyunculara sorduğumuz zaman "sizin en çok neye ihtiyacınız var?" diye söyledikleri; birincisi hızlı olalım, ikincisi kesintisiz olalım, üçüncüsü de bazı zamanlarda çok yoğun oyunlar indiriyoruz, bu Gece Kuşu dediğimiz tarifelerle, esnek tarifelerle çok yoğun yükleme gerektiren oyunları da indirebilirler. Biz bunların hepsini bir araya koyduk, buna uygun çözümler ve paketler oluşturuyoruz. Oyunseverler için gerçekten red edilemez, çok cazip paketler yarattık. Onların oyun keyfini kesintisiz ve hızlı bir şekilde yaşamalarını sağlamak istiyoruz.