Türk yapımı başarılı platform oyunu Swaps and Traps incelemesi

Hakan Hervenik 12.02.2018 - 17:55
Türk yapımı platform oyununu inceledik
Platformlar PC
Swaps and Traps
  • Yapımcı - Yayıncı TeamTrap - TeamTrap
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Platform
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 75
Artılar - Başarılı bölümler
- Swap mekaniği
Eksiler - Çok tekrarlaması
- Swap sistemi dışında fazla bir şey sunamamsı

Platform oyunlarının oyun dünyasındaki yerini tartışmaya bile gerek yok. Video oyunlarının bel kemiğini oluşturan oyunlardan olan platform oyunlarında iddialı bir Türk oyununu görmek de bir o kadar gurur verici. Swaps and Traps, Türk yapımcılardan çıkan en orijinal ve kaliteli platform oyunlarından biri olabilir. TeamTraps'ın 2010 yılında Global Game Jam'de ortaya çıkan bir fikir üzerine geliştirilen oyun, bugün yayınlanıyor. Platform ve bulmacayı bir araya getiren Swaps and Traps, kaliteli animasyonları ve tasarımı ile dikkat çekmekte. Ayrıca, oyun sadece platform yeteneklerinizi değil, hafızanızı da test ediyor.

Swaps and Traps inceleme

Akıllıca hazırlanmış olan bölümlerde topladığımız tuzaklı anahtarlar yüzünden ekranın bazı parçaları yer değiştiriyor ve oyuncuyu zorlamaya başlıyor. Bu yüzden, bölümü inceledikten sonra hafızanıza güvenerek engellerin üstesinden gelmeniz gerekiyor. Tabi ki bölümde yapılan değişiklerden sonra orijinal halini "Tab" tuşuna basarak görebiliyorsunuz. Ancak, kısa zamanda bölümü bitirmek istiyorsanız, hafızanıza güvenmek zorundasınız. Bu zorlu platform oyunu, 100 üzerinde bölümden oluşan 3 dünyada geçiyor. Bu bölümler bir hayli akıllıca tasarlanan ve tuzak dolu bölümler. Oynarken karşılaşacağınız engeller sizi gerçekten zorluyor. Ekran başında kara kara düşündüğüm zamanlar bile oldu. Bölümlerde yer alan anahtarları topladığımızda, bu oyunun ana mekaniğini de tetikliyor. Tabi bu mekanik tetiklendiği zaman, ekranın bazı bölümleri yer değiştiriyor, dönüyor, hatta ayna görüntüsüne geçiyor. Bu da Swaps and Traps oyununa özgü ilginç bir labirent deneyimini beraberinde getiriyor.

Swaps and Traps

Türk yapımı platform oyunu Swaps and Traps

Oyunun kontrolleri bir hayli basit, yön tuşları veya "W, A ,D" tuşlarını kullanarak karakterinizi hareket ettirebiliyorsunuz. Hatta, oyunda kontrolcü desteği de yer almakta. Karakterimiz Murat'ı bu kontroller ile düşmanı Delidöner'e ulaştırmaya çalışıyoruz. İkilinin arasında geçen diyaloglar gerçekten eğlenceli olmuş. Hatta, oyun içerisinde kullanılan sesler gayet başarılı. Karakteriniz ödlüğü zaman çıkardığı sesler bile akıllıca düşünülmüş. Swaps and Traps'ın temel mekaniğinin yer değiştiren görüntüler olduğunu belirttik. Peki bu mekanik oyuna nasıl şeyler katmakta? Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki Swaps and Traps'ın bu mekaniği oyunu denemek için en büyük sebep. Karşımıza çıkan zorlu platformlar, bu mekanik sayesinde daha da zorlaşıyor ve oyunun oynanabilirliğini yükseltiyor. Oyuncuyu bu bölümleri çözmeye zorlaması da Swaps and Traps'ı bir platform oyunu olmaktan çok daha fazlası haline getirip, başarılı bir bulmaca oyunu haline de getirmekte. Steam üzerinden oynanan Swaps and Traps'de 100'den fazla başarımın ve Steam kartlarının da yer aldığının altını çizelim.

Swaps and Traps

Grafiksel olarak da oyuncuların dikkatini çeken Swaps and Traps'in kullandığı sıcak renk paleti ve kaliteli çizimleri ile başarılı olmuş. Sonuç olarak Swaps and Traps, Türk oyun geliştiricilerinden çıkan en kaliteli ve orijinal platform oyunları arasına adını yazdıracak bir oyun. Dünya çapında her platform oyuncusunun oynarken zevk alacağı bir yapım.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2018 02:18
Flaş oyunlar daha güzel xd.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2018 15:32
Swap nedir?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Swaps and Traps
İlginizi Çekebilir