Swatch Sistem 51, saat dünyasında çığır açıyor

Merlinin Kazanı 27.10.2014 - 14:54
Ön yüz zamanı, arka yüz hikayeyi anlatıyor
Swatch, otuz yıl önce, sadece 51 parçadan oluşan İsviçre yapımı kuvartz kol saatlerini üretti. Dünyanın bu ilk plastik saati, tamamen otomatik üretim hattında imal edildi. “Swatch Devrimi” olarak bilinen bu üretim, İsviçre kalite standartlarına sahip saatleri milyonlarca insana, ilk defa, ulaşılabilir kıldı. Swatch, otuz sene sonra, bugün yine, yeni bir devrime imza atıyor. Araştırma ve geliştirmeye kesintisiz yatırım, yenilikçi düşünce, ileri seviyede mühendislik ve yalın yaratıcılık, saat dünyasında yepyeni bir çığır daha açtı! Swatch’un “uğurlu sayısı” – 51 –, dün geliş istikametindeydi, bugün ise hareket noktasında!

Swatch Sistem 51, saat dünyasında çığır açıyor
SISTEM51. Bu sefer, hikayenin başrolünde 51 parçadan oluşan, otomatik (kendinden kurmalı) mekanik bir mekanizma var. Parçalar 5 ayrı modülden oluşuyor, ve bu modüller de merkez etrafında birleşen tek bir üniteyi oluşturuyorlar. Oysa ki geleneksel mekanik saat hareketleri en az iki katı kadar parçalara sahip; haftalarca hatta aylarca süren bir çalışma sonucu el ile üretilen daha karmaşık, en üst seviye modeller ise altı yüzden fazla parçaya sahipler.

SISTEM51, tamamen otomatik üretim hattında üretilen ilk ve tek mekanik saat mekanizmasına sahip. Yüksek teknolojili eşapman regülatörü bulunmuyor; derecelendirme fabrikada lazer ile ölçülüyor. Böylece normalde mekanik saatlerin ihtiyaç duyduğu manuel derecelendirme ayarına gerek duyulmuyor. 90 saatlik güç rezervine sahip olan mekanizma, bakır, nikel ve çinko alaşımı ARCAP’dan meydana geliyor ve ayrıcalıklı anti-manyetik özelliğe sahip. Tüm parçalar hava geçirmez şekilde kapanmış kasanın içindeler: nem, toz ya da yabancı maddenin performansı etkilemesine imkan yok. Böylece de uzun bir ömür ve dakiklik (günde +/- 10 saniye) söz konusu.

Swatch Sistem 51, saat dünyasında çığır açıyor
SISTEM51 transparan. Swatch’un temelini oluşturan ayırt edici özelliklerden şeffaflık, SISTEM51’in de önemli bir özelliği. Otomatik mekanizma rotor tarafından sağlanıyor ve SISTEM51’in rotoru da merkezi bir vida etrafında serbestçe devir yapan, şeffaflığı sayesinde etkileyici mekanizma hareketini gözler önüne seren bir disk. Rotor ve beş modülün görünür yüzeyi aynı zamanda üzerine baskı yapmaya uygun. Bu sebeple saatin arka yüzeyine yaratıcı bir ruh ekleyip, Swatch’da 30 senedir süregeldiği gibi güncel sanatçılar ile birliktelikler kurulabiliyor.

SISTEM51, iki seneden daha kısa bir süre içinde özel olarak İsviçre’de tasarlandı, geliştirildi ve monte edildi.

Swatch Sistem 51, saat dünyasında çığır açıyor
Tartışılmaz bir şekilde İsviçre saat endüstrisinin ezberini bozdu ve Swatch Group ile Swatch’un endüstriyel çevresindeki önemli şirketlerin araştırma ve geliştirmeye yaptığı sürekli yatırım sayesinde yaratıldı. %100 İsviçre üretimi SISTEM51 başlı başına bir provokasyon unsuru, cesur bir meydan okuma ve Swatch markasının kendisinin de olduğu gibi, İsviçre saat endüstrisinin geleceği! SISTEM51, İsviçre üretimi kalitesinin sadece en ideal örneği olmakla kalmıyor, hem gelenekten hem de yenilikten güç alarak adeta İsviçre kalitesini onurlandırıyor.

SISTEM51 Swatch saatlerinin fiyatları, büyüleyici mekanik saat mekanizmasını daha önce İsviçre yapımı mekanik bir saatin pahasını karşılayamayan milyonların erişimine açıyor. Lüks bir ürün ama herkes için ulaşılabilir!

-Basın Bülteni
Swatch Sistem 51, saat dünyasında çığır açıyor
İlginizi Çekebilir